Elazığ'ın En Ciddi ve Acil Çözülmesi Gereken 3 Sorunu

Elazığ'da son dönemlerde sorun haline gelen, haberlere konu olan 3 ana problemi sizler için derledik.

Elazığ'ın En Ciddi ve Acil Çözülmesi Gereken 3 Sorunu

Elazığ’da yaşayan vatandaşların sıklıkla kullandığı ‘sahipsiz Elazığ’ ifadesinin temelinde nelerin yattığı bilinmese de, şehrin temel sorunlarının çözüme kavuşturulması bu ifadeyi unutturabilir.

Elazığ'ın En Ciddi ve Acil Çözülmesi Gereken 3 Sorunu

ELAZIĞ’DA ‘GEÇİNEMİYORUZ!’

Elazığ’da vatandaşların en temel sorunu geçim. Şehirde yaşanan iş ve istihdam sorunu, Hakimiyet Haber’in yaptığı sokak röportajlarının da ana başlıklarından biri ve çözümü için vatandaşların önerileri; Elazığ’a yatırım yapılması, şehirde yeni iş olanakları oluşturulması, iş verenlerin yasal zorunluluk olan asgari ücret, sigorta ve yemek teminini sağlaması, özelleştirilmiş kurumlara yapılan sağlık ve mali denetimlerinin artırılması, devlet eliyle yapılan maddi yardımların hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması vs.

Elazığ'ın En Ciddi ve Acil Çözülmesi Gereken 3 Sorunu

ELAZIĞ’DA YIKILAMIYORUZ!’

Şehrin en büyük diğer sorunu olan ‘denetimsiz yıkım’ için vatandaşlar bir hayli öfkeli. 2020 Elazığ depreminden bu yana hala yıkımı tamamlanmamış binalar dururken 6 Şubat depremlerinde Elazığ’ın büyük bir kısmı ağır hasar aldı ve yıkılacak bina sayısı bir hayli arttı. 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmişken ve vatandaşların konutlarına kavuşmuş olması gerekirken henüz yıkımların bitmemesi şehirde tepkilere neden oldu, vatandaşlar zaman zaman isyan etti.

Metruk binaların fazlalığı şehirde asayiş olaylarını artırdı. Huzur ve güven ortamını zedeledi.

Elazığ'ın En Ciddi ve Acil Çözülmesi Gereken 3 Sorunu

ELAZIĞ’DA ‘KENTSEL DÖNÜŞEMİYORUZ!’

Vatandaşların en çok şikayetçi olduğu bir diğer konu ise kentsel dönüşüm. Büyük bir çoğunluğunun depremzede olduğu vatandaşlar, uzun süredir gerek Mahalle Muhtarlarıyla, gerek basın aracılığıyla bu sorunlarını dile getirmekte. Ancak şehir merkezinde olmasına rağmen halk tabiriyle yaşlı bina yığını olan mahalleler, hem hayati tehlike saçmakta, hem de görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Elazığ’ın merkez mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan neredeyse hepsinin dileği aynı, Kentsel dönüşüm.

Not: Arşiv Fotoğraf Kullanılmıştır.