Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili Mesajları

Mevlid Kandili dolayısıyla Elazığ il protokolü mesaj yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili MesajlarıElazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ in dünyayı şereflendirdiği gece olan Mevlid Kandiline bir kez daha ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdir. Sevgi, merhamet ve hoşgörünün eşsiz temsilcisi Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in doğduğu bu özel gün vesileyle onun güzel ahlakını, insanlığa sunduğu değerleri tekrar hatırlamalıyız. Bu mübarek geceyi, Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için manevi fırsat olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu vesile ile kıymetli Elazığlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid-i Nebevi Gecesi’ni tebrik eder, bu anlamlı gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili Mesajları

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

Alemlere rahmet, insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1451. yıl dönümünün tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum. Alemlere rahmet ve insanlığa kurtuluş olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri kutlu bir zaman dilimine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karanlığın zirveye ulaştığı bir dönemde dünyaya teşrifleriyle insanlığın kurtuluş kapısını açan sevgili Peygamberimiz örnek hayatı ile tüm insanlık için rehber olmuştur. O’nun çağlar üstü mesajları, bugün de tüm insanlığın kurtuluşunun tek çaresidir. Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan bu kutlu zaman diliminin O’nun yaşamını, çağlar üstü mesajlarını anlamamız ve hayatımıza tatbik etmemiz noktasında bir fırsat olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle alemlere rahmet, insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1451. yıl dönümünün tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum.

Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili MesajlarıFırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

Mevlit Kandili; insanlığa hak ve hakikati, hikmet ve güzel ahlakı gösteren, tüm insanları bu yola yönlendiren son peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyayı teşrif ettiği gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bütün insanlığa örnek olacak bir hayat sürmüş; sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi hayatında bizzat tatbik etmiştir. Bu bakımdan Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz eder; bütün İslâm âleminin Mevlit Kandili'ni tebrik eder; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Elazığ İl Protokolünden Mevlid Kandili MesajlarıAK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

Zulmetin çöplüğünü temizleyen, çirkefin gövdesini parçalayan, yeryüzünü nurlu bir kandil gibi aydınlatan bu müstesna doğuşun bir senei devriyesine daha kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. İslam alemi açısından büyük önem taşıyan mübarek Mevlid Kandili, 7 Ekim Cuma gecesi idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu ifade eden bu kıymetli gecede dualar edilecek, eller semaya açılacak, ibadetler yerine getirilecek. Bizleri peygamber sevgisi ile buluşturan yüce Allah'ın, mahşer gününde de resulünün livaül-hamd ismiyle müsemma sancağı altında da toplanmayı bizlere nasip eylesin. Bu duygularla Elazığlı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Leyle-i Mevlid'ini tebrik ediyor, alemlere rahmet Peygamber Efendimizin veladetinin vuku bulduğu bu kutlu gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.