Elazığ İl Protokolünden Berat Kandili Mesajları

Berat Kandili dolayısıyla Elazığ il protokolü mesaj yayımladı. İşte il protokolünün mesajları.

Elazığ İl Protokolünden Berat Kandili Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİSİ ÖMER TORAMAN

"Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, Ramazan-ı Şerif’in müjdelendiği Berat Gecesi’nin, aziz milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Berat Kandilimiz mübarek olsun."

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ TOLGA AĞAR

“Dinî geleneğimizde af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte idrak edeceğiz. Ramazan-ı Şerif'in müjdelendiği, Yüce Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kainatı kurtuluşa davet ettiği Berat Gecesi'nin, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Gecemiz mübarek olsun. Büyük deprem felaketinin yaşandığı bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde Devlet Millet dayanışmasıyla bu zorlu süreci Yüce Allah’ın izni ile atlatacağız. Bu vesile ile deprem felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." 

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ

“Ramazan-ı Şerif'in gelişini müjdeleyen Leyle-i Beratımızı tebrik eder, birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle bu mübarek gecenin Ülkemize, Milletimize ve bütün İslam Alemine  hayırlar getirmesini Rabbim'den niyaz ederim.”

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

"Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili; af, merhamet ve mağfiretin sağanaklaştığı müstesna bir zaman dilimidir. Bizleri bu rahmet gecesine ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Asrın felaketini yaşadığımız bu zorlu süreçte birlik, beraberlik ve dayanışma kavramları her zamankinden çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır. Birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisiyle bu müstesna zaman diliminin, bu rahmet gecesinin ülkemiz için felaha vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha yaşadığımız bu deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Gecesi'ni kutluyor; sağlık, huzur ve esenlik niyaz ediyorum.”

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ

“Berat gecesi, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, rahmet ve mağfiret temennilerinin zirveye ulaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı bir gecedir.  Bu gece kin ve nefret duygularından arınma, dargınlıkları sonlandırma, kırılan kalpleri onarma gecesidir. Bu gece, Yüce Allah (c.c.)’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği müstesna bir gecedir. Arzın, semanın ve insanlığın mukadderatıyla ilgili kararların tayin edileceği Berat gecesini iyi değerlendirip gönül birliği yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, tüm İslam âleminin Berat Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İDRİS ALAN

“Rabbimizin af kapılarını sonuna kadar araladığı Mübarek Berat Kandili’ni idrak ediyoruz. Kurtuluşa erme, günahlardan arınma, rahmet ve mağfirete ulaşma, sıkıntı ve musibetlerden kurtulma manasına gelen ve bizlere kulluk bilincini hatırlatarak kamil insan olma, yanlışlardan kaçınma ve affedilmenin yanı sıra affedici olma şuurunda olmayı da tedai ettiren Mübarek Berat Kandilimiz hürmetine, Birlik ve beraberliğe son derece muhtaç olduğumuz bu zor dönemde, Yüce Rabbimiz birliğimizi ilelebet muhafaza eylesin. Bu duygular içerisinde, Ülkemizi derinden sarsan depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Bütün İslam âleminin Berat Kandilini kutlar; sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM

“Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandiline ulaşmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Allah'ın rahmeti ve nimetinin geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat, bu nedenle müstesna bir gecedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu gecede birçok insanın kurtuluşa ereceğini, affedileceğini, Allah'ın mağfiretine mazhar olacağını bizlere müjdelemiştir. Bundan dolayı bizler de bu geceyi tövbe ve istiğfar ile değerlendirmeliyiz. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan depremlere karşı birlik ve beraberlik içinde Devlet, Millet el ele depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ciddi bir mücadele yürütülüyor. Bu düşüncelerle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm insanlığın huzur ve kurtuluşuna, beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, tüm Elazığlı hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum." 

YENİDEN REFAH PARTİSİ İL BAŞKANI ÖMER ATEŞ

“Birlik, beraberlik, sevgi ve manevi duygularımızın artmasına,  manevi iklimiyle gönüllerimizi aydınlatarak zihinlerimizi berraklaştırmaya, özellikle de depremlerde  yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan afetzedelerin yaralarının bir an önce sarılmasına vesile olması dileklerimle Elazığlı hemşerilerimiz ve tüm İslam âleminin Berat kandilini kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI CENGİZ GÜLAÇ

“Mübarek Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandilini idrak etmeninin huzuru içerisindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in bildirdiği ve inancımıza göre ilahi af ve rahmete nail olma günü olarak kabul edilen bu hayırlı geceyi  Yüce Allah hepimizin affı, mağfireti, beraati ile alemi İslam’ın ve insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın, inşallah. Karşı karşıya kaldığımız asrın felaketi nedeniyle bu aziz gecede hayatını kaybeden ve afetlerden etkilenerek mağdur olan tüm vatandaşlarımız için ellerimizi semaya açacağız. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve özellikle değerli Elazığlı Hemşehrilerimizin Berat Kandilini mübarek ediyorum. Yüce Allah İslam alemini ve ülkemizi tüm afetlerden korusun."