Elazığ'ı Dumanlı Günler Bekliyor

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle yaklaşık 3 yılda çok zorlu süreçler atlatan Elazığ'ı  Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeniden  zor günler bekliyor.

Elazığ'ı Dumanlı Günler Bekliyor

24 Ocak depreminin ardından uzun bir süre yıkım süreciyle boğuşan Elazığ, bir kez daha Kahramanmaraş depremleri nedeniyle büyü bir hasar almıştı.

Kahramanmaraş depremleri sonrası başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı Elazığ'da itiraz süreçleri de nihayete erdi. İtiraz sonuçlarının kısa bir süre sonra duyurulması ve sürecin tamamlanması bekleniyor.

HAK SAHİPLİĞİ SÜRECİ DE BAŞLIYOR
Öte yandan e-devlet üzerinden hak sahipliği başvuruları alınmaya başladı. Fiili başvuruların ise bu hafta içinde alınması bekleniyor. Hak sahipliği sürecinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için itiraz sonuçlarının açıklanması büyük önem taşıyor.

Görüşme yaptığımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Elazığ İl Müdürlüğü yetkilileri hasar tespit ve itiraz sürecinin tamamlandığını yıkım sürecinin de seçimden sonra yani yaklaşık 10-15 gün içerisinde başlayacağını açıkladı.

ELAZIĞ'DA YIKILMAYI BEKLEYEN BİNLERCE BİNA VAR

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Elazığ'da 8 bine yakın bina ağır hasarlı olarak tespit edilmişti. İlerleyen günlerde bu binaların yıkımları başlayacak. Uzmanlar trafikte aksama, çevre kirliliği gibi konularda önlem alınması konusunda uyarıyor.

KONUT İHTİYACI ARTACAK
En son 1 Mart 2023 tarihinde açıklanan verilere göre Elazığ'da 4 bin 500 yapılacağı bildirilmişti. İtiraz sonuçlarının açıklanması ve hak sahipliği sürecinin tamamlanmasıyla konut ihtiyacının bu sayının çok daha üzerinde olacağına dikkat çeken uzmanlar sayının buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.
Elazığ'ı yine ve yeniden zor günlerin beklediğini aktaran uzmanlar vatandaşların sabırlı ve dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek yapılan açıklamalara ve takvimlere özellikle dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.