Elazığ'daki Bu Haber Kan Şekerinizi Yükseltecek

Elazığ'da lokum ve şekerleme sektöründe hizmet veren esnafla   işlerini değerlendirirken üretimin en önemli ham maddesi olan şekere sürekli olarak zam gelmesi üretimi ve işleri olumsuz etkilediği yönünde görüş belirttiler.

Elazığ'daki Bu Haber Kan Şekerinizi Yükseltecek

Elazığ’da 70 yıl önce kurulup lokum ve şekerleme üretimi gerçekleştiren  Şirin Şekerleme çalışanlarından Nail Aytekin ile  vatandaşların lokuma ve şekerlemeye olan  talebini konuştuk.

Elazığ'daki Bu Haber Kan Şekerinizi Yükseltecek

Aytekin “Satışlarımız iyi Elazığ içinde talep olduğu gibi başta büyük şehirler olmak üzere il dışına da satışlarımız var. En büyük sorunumuz başta şeker olmak üzere ham maddelerimize çok sık aralıklarla zam gelmesi bu durum ister istemez talep ve üretime yansıyor. Vatandaşa sattığımız bir ürünü 1 hafta 10 gün sonra farklı bir fiyat söylediğimiz haklı olarak vatandaşın tepkisi oluyor. Durumu anlatınca bize hak veriyorlar” dedi.

Elazığ'daki Bu Haber Kan Şekerinizi Yükseltecek

MEVLİT OKUTMAK DA LÜKS OLDU

Aytekin “Helva çeşitleri, lokum çeşitleri, tahin, badem şekeri, Elazığ’ımıza özgü orcik şekeri ve diğer şekerleme türlerini üretiyoruz.  Lokum en tercih edilen ürünlerimizin başında geliyor. Özellikle mevlit okutacak vatandaşlarımızın vazgeçilmezlerinden.  Mevlitler için sipariş alıyoruz mevlit okutmak da bir hayli masraflı oldu. Mevlit lokumunun kilogramını 90 liradan satıyoruz. Bir mevlit okutmak caminin büyüklüğü ve cemaatin kalabalığına göre bin 500 liradan başlıyor 5 bin liraya kadar çıkıyor. Haliyle vatandaşımızı bu fiyatlar zorluyor” diye kaydetti.