Elazığ'daki Acil Barınma Merkezlerinde 56 Bin 49 Vatandaş Kaldı

Elazığ Valiliği, 56 bin 49 vatandaşın Acil Barınma Merkezlerindeki yeme içme hizmetlerini kullandığını açıkladı.

Elazığ'daki Acil Barınma Merkezlerinde 56 Bin 49 Vatandaş Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Elazığ’da Korku ve panikle kendilerini dışarı atan ve korkudan eve gidemeyen vatandaşlar ise Acil Barınma Merkezlerine giderek konaklamaya başladı. Elazığ Valiliği, depremin ardından Acil Barınma Merkezlerinde kalan vatandaşların sayılarını paylaştı.

Elazığ Valiliği tarafından açıklanan verilere göre Acil Barınma Merkezlerinde depremin birinci gününde 29 bin 250, ikinci gününde 13 bin 649, üçüncü gününde 6 bin 22, dördüncü gününde 2 bin 814, 5 gününde 2 bin 621, 6 günün de bin 693 toplamda 56 bin 49 vatandaş yeme içme hizmetlerini kullandı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Depremin ilk anından itibaren evine giremeyen vatandaşlarımız için milli eğitime bağlı okullar, pansiyonları camiler, Kur’an kursları, Harput Eğitim Merkezi, spor salonları, gençlik merkezleri, belediye, sosyal tesisleri ve il özel idare sosyal tesisleri vb. kullanılmış, vatandaşlarımızın acil barınma ve yeme içme hizmetlerini kullanmışlardır” dedi.

Elazığ'daki Acil Barınma Merkezlerinde 56 Bin 49 Vatandaş Kaldı