Çadırlar Teslim Edilmeli

Deprem Bölgesine yönelik gıda yardımlarında ciddi bir yığılma yaşanırken çadır ve odun konusunda destek bekleniyor. 24 Ocak depreminde AFAD tarafından dağıtılan on binlerce çadırın toplanıp bölgeye ulaştırılması için vatandaşların çadırları yetkililere teslim etmede ağır davranması tepkilere sebep oluyor.

Çadırlar Teslim Edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden 7.7 ve 7.6'lık depremlerde bilanço ağırlaşmaya devam ederken asrın felaketini yaşayan depremzedelere ilimizden yardımlar devam ediyor. Gıda yardımları had safhada yapılırken barınma çadır ve yakacağa ihtiyaç var

Kamu kurumları yanında STK ve  tüm siyasi parti teşkilatları, deprem bölgesine insani yardım ulaştırmanın gayretini yaşıyorlar.
Gıda ihtiyacı önemli oranda karşılandığı için barınma ve ısınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik yardımlara hijyen malzemeleri de eklendi. Özellikle ıslak mendil ve sabun ihtiyacını karşılamak amacıyla ekipler çalışmalarını yürütüyor.

Çadırlar Teslim Edilmeli

AFAD ÇADIRLARI BUGÜNLER İÇİN ÜRETİLDİ

24 Ocak 2020 depremini yaşayan Elazığ’a on binlerce çadır dağıtan AFAD, bu hizmetiyle hemşerilerimizin acılı günlerinde yanında olmuş ve ağır kış şartlarında destek olunmuştu.

2020 depreminde AFAD’tan çadır alan hemşerilerimizin 6 Şubat depreminde yeniden ihtiyaç duyulan çadırları teslim etmesi gerekiyor.
AFAD ve yetkililerin çağrısına rağmen bazı hemşerilerimizin çadırları hala teslim etmediği görülüyor.

Çadırlar Teslim Edilmeli

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KAMPANYA BAŞLATTI

Fırat Üniversitesi tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara acil bir şekilde ulaştırılması için “Çadır Kampanyası” başlatıldı. Çadırlar Üniversitenin Spor Salonunda toplanıyor.
Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Fırat Üniversitesi olarak Adıyaman için “ÇADIR KAMPANYASI” başlatıyoruz! Depremden etkilenen Adıyaman’da acil bir şekilde çadır ihtiyacı bulunmaktadır.

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde Elazığlı vatandaşlara dağıtılan çadırların Üniversitemiz tarafından Adıyaman’a gönderilmesi için Üniversitemiz Çok Amaçlı Spor Salonu’na getirilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Elazığlı vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz.” denildi.

Çadırlar Teslim Edilmeli​​​​​​​

STK PLATFORMU ÇADIRLARI TOPLUYOR

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’da 2020 Elazığ depreminde dağıtılan AFAD çadırlarının şuan ki deprem bölgelerine sevkiyatı için çalışma başlattı.

Bu Kapsamda Mollakendi beldesine bağlı Güntaşı köyünden duyarlı vatandaş tarafından 2 adet çadır deprem bölgesine gönderilmek üzere teslim alınıp Elazığ AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

AKSUOĞLU: “AFAD ÇADIRLARINI BİRAN ÖNCE TESLİM EDELİM”

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, AFAD Çadırlarının iadesi İçin Elazığ Halkına Çağrıda Bulundu. 

Aksuoğlu, “Biz Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları olarak depremin ilk anından itibaren sahadayız depremzedeler için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün Mollakendi Güntaşı Mahallesi’nde bir duyarlı vatandaşımızın çadırını almak için geldik sağ olsun teslim ettiler bana. Yüzyılın felaketini yaşıyoruz. Çok büyük bir olay, 10-15 tane şehir, 150’inin üzerinde ilçe, binlerce yerleşim alanı, 15 milyon insan ve 110 kilometrekare bir alandan bahsediyoruz. Bugün dünya üzerindeki bütün arama kurtarma ekipleri geldi belki de şuan depremin tamamına ancak ulaşabilir. Bizde bugün gün bugündür dedik. Ben buradan Elazığlılara sesleniyorum. Elazığ insanı asil insandır, vefalı insandır, dar günde birlik olan insanlardır."dedi.