Elazığ dahil 11 il için önemli haber, Bakan Özhaseki müjdeyi verdi

Deprem bölgesi olan Elazığ ve Malatya'da son günlerin en çok konuşulan konularının başında fahiş konut ve kira artışları geliyor. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu soruna çözüm olacak müjdeyi duyurdu.

Elazığ dahil 11 il için önemli haber, Bakan Özhaseki müjdeyi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da deprem konutlarının yükselmeye başlandığını ve peyderpey depremzedelere teslim edilmeye başlanacağını ifade etti.

Elazığ dahil 11 il için önemli haber, Bakan Özhaseki müjdeyi verdi

TESLİMLER BAŞLIYOR

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden Malatya’da devam eden deprem konutları ve teslim tarihi ile ilgili bilgi verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Malatya'mızda da konutlarımız yükseldi, iki ay içerisinde peyderpey hemşerilerimize teslim etmeye başlıyoruz” dedi.

Elazığ dahil 11 il için önemli haber, Bakan Özhaseki müjdeyi verdi

“130 BİN 419 BAĞIMSIZ BÖLÜM İNŞA EDİLECEK”

Bakan Özhaseki, Malatya’da 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi ve 27 bin 400 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapılacağı bilgisini verdi.

“23 bin 861 afet konutu ve köy evimizin yapımını hız kesmeden sürdürüyoruz” diyen Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

“Deprem sonrası Malatya’da 130 bin 419 bağımsız bölüm yapıyoruz. Malatya'mızda da konutlarımız yükseldi, iki ay içerisinde peyderpey hemşerilerimize teslim etmeye başlıyoruz. Yerinde Dönüşüm projemizde de Malatya'da şu ana kadar başvuru sayısı 30 bin 215 oldu, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştürmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Malatya'da, vatandaşlarımızın mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa ediyoruz.”

Konut teslimlerinin başlamasıyla birlikte Elazığ ve Malatya’da özellikle kira fiyatlarında bir düşüş bekleniyor.