Elazığ'da yarım asırdır beklenen o projenin ilk ihalesi yayımlandı

Elazığ'da uzun yıllardır birçok seçim döneminin baş vaatleri arasında yer alan, yapımının hem bölge hem de Türkiye'de ulaşım ve lojistiğe büyük katkı sağlayacağı, ulaşımın feribotla sağlanması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşların büyük bir çile çektiği Pertek Köprüsü'nde ilk ihale EKAP'ta yayımlandı.

Elazığ'da yarım asırdır beklenen o projenin ilk ihalesi yayımlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ı ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi'ni Karadeniz'e en kısa yoldan bağlayacak olan, hem lojistik ve taşımacılık hem de vatandaşların daha rahat ve konforlu ulaşımını sağlayacak Pertek Köprüsü'nün yapımı için ilk ihale EKAP'ta yayımlandı.

EKAP internet sitesinden edindiğimiz bilgiye göre ihaleye ilişkin detaylar şu şekilde:

"Elazığ – Pertek İl Yolu (Pertek Köprüsü Dahil) Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edilmektedir. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek isteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanunun 5 inci bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecektir."

Elazığ'da yarım asırdır beklenen o projenin ilk ihalesi yayımlandı

Niteliği, türü ve miktarı:    

Yaklaşık 7 Km. Yolun Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alımı İşi

Yapılacağı yer: Elazığ İli

İşin süresi: İşe başlama tarihinden itibaren 750 takvim günüdür

Ön yeterlik değerlendirmesinin

Yapılacağı yer: Karayolları Genel Müdürlüğü, Yapım ve Danışmanlık İhaleleri Şubesi Müdürlüğü, D Blok, Kat:2, Yücetepe/ANKARA
Tarihi ve saati: 22.11.2023 10:00

Elazığ'da yarım asırdır beklenen o projenin ilk ihalesi yayımlandı

MİLLETVEKİLLERİ DUYURMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklama Yapan Ak Parti Elazığ Milletvekilleri, ihale ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiye istinaden; Elazığ -Kovancılar - Tunceli Aksı, tamamı Karayolu geçişi olan 145 km uzunluğunda bir güzergaha sahip olup, Elazığ – Pertek- Tunceli Aksi, 80 km uzunlukta ve Keban Baraj Gölü'nden feribot ile geçilmektedir.

Köprünün yapılması ile birlikte 65 km kısalma sağlanmış olacaktır. Elâzığ - Pertek il Yolu (Pertek Köprüsü Dahil) Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alimi işi" belli istekliler arasında ihale usulü ile gerçekleştirilmiş olup 22.11.2023 tarihinde yapılan ön yeterlilik aşamasına 16 aday başvuruda bulunmuştur. Söz konusu işin ön yeterlilik başvuruları ihale komisyonunca değerlendirilmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır."