Elazığ'da Vatandaşların Serinlik Durağı

Hasret Ata/Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evlerinde duramayan vatandaşlar Elazığ Belediyesinin yapmış olduğu parklara talep göstermeye devam ediyor. Elazığ Hakimiyet gazetesi olarak bizde bu konuyla ilgili vatandaşlarımızın fikirlerini sizlerle paylaştık.

Elazığ'da Vatandaşların Serinlik Durağı

Şehrin birçok farklı noktasına yapılan park ve oturma alanlarının en çok talep gördüğü yer ise çarşı merkezde bulunan Kent Meydanı oluyor. Daha önce Mustafa Cemiloğlu adını alan çay bahçesi yapılan çalışmalar sonucu içerisinde oturabileceğiniz ve yürüyüş yapabileceğiniz bir park haline getirildi. Gerek bulunduğu konum itibariyle gerekse de içerisinde bulunun ağaçların gölgesinden yaralanan vatandaşların ilgi noktası haline geldi.

“PARK GÜZEL OLMUŞ AMA BAZI NOKTALARDA EKSİKLİKLERİ VAR”

Kent Meydanı’na çok yakın mesafede oturan Zuhal hanım: “ Daha önce buradaki çay bahçesine gelip arkadaşlarımızla bir şeyler içip zaman geçiriyorduk. Park güzel olmuş ama bazı noktalarda eksiklikleri var mesela oturma alanını yeterli bulmuyorum. Genelde emekli amcalar gelip oturduğu için bize pek fırsat kalmıyor. Umarım bu problemde hallolur” şeklinde konuştu.

Elazığ'da Vatandaşların Serinlik Durağı

“BİZİM GİBİ YAŞLI OLANLAR ÇARŞIDA YORULUNCA GELİP BURADA SOLUKLANABİLİYOR”

Elazığ’a misafir olarak gelen Zeynep teyze: “Biz arkadaşımızla buraya ilk defa geliyoruz ama beğendik gayet güzel ve ferah ağaçların olması da çok iyi olmuş. Bizim gibi yaşlı olanlar çarşıda yorulunca gelip burada soluklanabiliyor” diyerek düşüncelerini bizimle paylaştı.

Elazığ'da Vatandaşların Serinlik Durağı

“SERİN VE TEMİZ BİR YER OLDUĞU İÇİN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GELİYORUZ”

Çocuğunu da kendisiyle birlikte getiren Fatma hanım: “Evin ihtiyaçlarını gidermek adına oğlumla birlikte çarşıya gelmiştik. Hava sıcak çocuğumda çok bunalmasın diye onu da alıp bu parka geldim serin ve temiz bir yer olduğu için gönül rahatlığıyla geliyoruz. Böyle çalışmaların olması bizi mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Elazığ'da Vatandaşların Serinlik Durağı