Elazığ'da Şehit Polisin Oğluna Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Vatan demek 'ANA' demektir. Herkes anasını çok sever ama birileri var ki, anası için gözünü kırpmadan canını verir.

Elazığ'da Şehit Polisin Oğluna Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Anası zarar görmesin diye, gecesini gündüzüne katarak ailesinden, sevdiklerinden, arkadaşlarından uzakta kalır. Sadece anası zarar görmesin, anasına kimse dokunmasın diye. Yeri ve zamanı geldiğinde de gözünü kırpmadan anası için canını verir. Onların adı şehadet şerbetini içen “ŞEHİTLERİMİZ “dir.
Bu vatanın; birliği, dirliği, bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için gecesini gündüzüne katarak vatanın her bir köşesinde görev yapan güvenlik güçlerimiz bu vatanın en kıymetli evlatlarıdır. Geride gözü yaşlı analar, babalar, çocuklar, eşler… bırakarak vatanı için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Şehitlerimizin  ruhlarının şad olmasını diliyoruz. Ailelerin mutlaka bu kayıplarla ilgili hüznü olmakla birlikte bir nebze olsun onlarla birlikte olmak suretiyle hüzünlerini huzura çevirmeye çalışıyoruz. 

Şehit Polis Memuru Özgür Gümüş’ün oğlu Yusuf Gümüş’ün doğum gününe katıldık.Şehit eşleri çocukları ile bir arada olduk ve bilgilerini aldık.

Asker İlyas Gener 2012 yılı Diyarbakır/Lice kırsalında helikopter kazasında şehit..

Polis Özgür Gümüş 2015 yılı Diyarbakır/Ergani Panzer Patlaması sonucu şehit..

Elazığ'da Şehit Polisin Oğluna Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

2016 yılında Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün önündeki patlamada yaralanan 5 gün sonra şehit olan Polis memuru Mehmet Öter..

Şehit Mehmet Öterin kızı;Babam bu vatan, bayrak, millet ve bölünmez bütünlüğümüz için canını siper etti. O'na layık evlatlar olabilmek için çok çalıştık. Bu gün Yusuf’un doğum gününde diğer şehit ailelerimizle bir araya geldik.Yapılan bu doğum günü hayatımın en unutulmaz anlarından biri oldu.Size ve Hakimiyet Gazetesine de ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.

Şehitlerimizi konuştuğumuz röportaj sırasında kimi zaman cümleler kurmakta zorlandık, duygusallaştık, kimi zaman anılarla gülümsedik. İyi bir eş, çok iyi bir baba olan kahraman şehitlerimizi eşlerinin ve çocuklarının  ağzından, anlattıklarıyla yakından tanıdık.

Şehit eşi Nalan Gümüş doğum günü kutlamasıyla oğlu Yusuf’un çok mutlu olduğunu, eşinin şehadetinden sonra Polis  teşkilatı başta olmak üzere Devletin kurumlarının kendilerini asla yalnız bırakmadığını söyledi.

Elazığ'da Şehit Polisin Oğluna Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Nice vatan evladının bu ülke, ezan ve bayrak için babalarını toprağa verdiğini dile getiren Gümüş,"O yüzden lütfen çocukları sevin, yetim çocukları daha çok sevin ama şehit çocuklarını en çok sevin. Çünkü şehit çocuklarının 'Baba' diye sarılabilecekleri bir mezar taşından ve devletten başka hiç kimseleri yok.Devletimiz her konuda yanımızda.Eşim Antalyalıydı ve mezarı orada..Çocuklarım babalarını tatillerde  ziyaret etmek istiyor.Bu konuda gereken  hassasiyeti Valiliğimizden rica ediyorum.Eğitim konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Özel okullarda alınan ücret konusunda ben ve diğer şehit kardeşlerimizin eşleri zorluk yaşıyoruz.Bu konunun da çözülmesini arzu ediyoruz”dedi.