Elazığ'da Sayıları Her Geçen Gün Artıyor!

Elazığ'ın neredeyse her sokağında gördüğümüz dilenci sayısı her geçen gün artarken, dilenciler farklı yöntemler deneyerek dikkat çekmeye çalışıyor.

Elazığ'da Sayıları Her Geçen Gün Artıyor!

Elazığ’da zabıta ekiplerinin sıklıkla çalışma yapması, sokaklardaki dilencileri toplayıp işlem yapmasının mevcut sayıyı azaltmıyor oluşu vatandaşların tepkisini çekti.

Elazığ'da Sayıları Her Geçen Gün Artıyor!

Şehrin neredeyse her köşesini mesken tutmuş dilencilerin çoğunlukla kadınlardan ve çocuklardan oluşması, vatandaşların vicdani duygularıyla bu şekilde oynanması, üstüne her hafta düzenli bir şekilde denetim ve cezai yaptırım uygulaması yapılmasına rağmen buna devam edilmesi, şehir merkezinde huzur ve güven ortamını kötü yönde etkilemektedir.

Elazığ'da Sayıları Her Geçen Gün Artıyor!

“DOĞRU DÜZGÜN BİR CEZAİ YAPTIRIM YOK”

Dilenci sorununun sadece Elazığ’da değil, bütün ülkede giderek büyüdüğünü belirten sokak satıcısı vatandaş, “Elazığ’da zabıtalarla polisler neredeyse her hafta dilenci kovalıyor, yakalayıp şubeye götürüyor, bizim dilenciler de şubenin bir kapısından girip diğerinden çıkıyorlar. Doğru düzgün bir cezai yaptırım yok. Bu sorun sadece Elâzığ’da değil ki! Ülkenin her yeri böyle. Bizim kendi dilencilerimiz yetmiyor; bir de Suriye’den, Afganistan’dan, Pakistan’dan bilmem nereden ithal ediyoruz.” Diyerek sitemlerini dile getirdi.