Elazığ'da Oy Kullanacaklar Dikkat: Oy Kullanma Saatleri Farklı Olacak!

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime ilişkin süreçlerin işleyişini ve önemli tarihleri duyurdu.

Elazığ'da Oy Kullanacaklar Dikkat: Oy Kullanma Saatleri Farklı Olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte, YSK tarafından oy verme saatlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Özellikle mevsim şartları ve gün ışığından daha etkin yararlanmak amacıyla 32 ilde oy verme saatleri değiştirildi. Bu illerde vatandaşlar, 07.00-16.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Diğer tarafta kalan illerde ise oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis.

21 Mart’ta başlayacak olan propaganda serbestliği ve seçim yasakları, seçim atmosferini resmi olarak başlatacak. Seçim propagandası, 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de sona erecek. Bu süre zarfında, siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçmenlere ulaşmak için çeşitli yollarla propaganda yapabilecek. Ancak seçim yasakları, bazı kısıtlamaları da beraberinde getirecek


Seçim dönemi, özellikle İstanbul, Ankara ve Gaziantep gibi büyükşehirlerde yoğun bir rekabeti işaret ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 49 aday yarışacak. Bu adaylardan 22’si siyasi parti, 27’si ise bağımsız olarak katılacak. Gaziantep ve Malatya da yüksek aday sayısıyla dikkat çeken diğer iller arasında yer alıyor.

YSK’nin belirlediği takvim doğrultusunda, 34 siyasi partinin katılacağı seçimde, partilerin oy pusulasındaki yerleri de netleşti. Adaylık süreci ve kesin aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte, seçim atmosferi iyice hareketlendi.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart’a kadar tamamlanacak. Ancak seçmenler, oy kullanacakları yeri ve sandığı YSK’nin internet sitesi, e-Devlet kapısı veya YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması aracılığıyla kontrol edebilecek. Oy verme gününden önceki 10 gün içinde yapılan araştırma ve anket yayımları yasak olacak.