Elazığ'da Ölümlü Kazalara Son!

Kış aylarında vatandaşların en uygun fiyata ısınma yöntemi olarak bilinen sobalar, doğru kullanılmadığında ölümlü kazalara neden oluyor.

Elazığ'da Ölümlü Kazalara Son!

Kış aylarının ısınma yöntemlerinden biri olan ve doğru kullanılmadığında can kaybına neden olabilecek kazalar yaşanan sobanın, nasıl kullanılması gerektiğini Kapalı Çarşı Esnaflarından Muhammed Buytoz’a sorduk.

Elazığ'da Ölümlü Kazalara Son!

“AKŞAMLARI YATARKEN ALT VE ÜST KAPAĞINI KAPATMAMAK LAZIM”

Elazığ kapalı çarşısı esnaflarından biri olan Muhammet Buytoz sobanın nasıl yakılması gerektiğini anlattı. Buytoz;” Kuzine soba telet soba taşlı soba kovalı sobalar mevcuttur. Kömürle yaktığımızda sobanın kalınlığına dikkat etmeliyiz kovalı ise kovanında kalınlığına dikkat etmeliyiz. Sobanın sacı ince olduğunda ısıdan dolayı eritebilir. Akşamları yatarken alt ve üst kapağını kapatmamak lazım çünkü gaz sıkışmasında odanın içine zehirli gazlar verip zehirlenmeye sebep olabilir. A kalite kömür kullanılmalıdır. Odun ile yakıldığı zaman zehirlenme söz konusu olamaz meşe odunu ile yakmayı tavsiye ederim. Ayda bir kere sobanın temizliği kesinlikle yapılmalıdır. Havalandırmasına da dikkat edilmesi lazım” dedi.

Elazığ'da Ölümlü Kazalara Son!

Son olarak şu bilgileri ekleyen Muhammet Buytoz;” Kuzine sobasında yemek de yapılabilir fırını var, kovalı ve taşlı sobalarda ise özel boruya takılan fırın var kendi imalatımız.” Şeklinde konuştu.

Elazığ'da Ölümlü Kazalara Son!