Elazığ'da Olağanüstü Hal!

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edildi.

Elazığ'da Olağanüstü Hal!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak yıkımın diğer illere göre daha az olduğu Elazığ bu kapsama alınmadı.

2 gün öncesine kadar da Elazığ’da hasarlı ve riskli binalar dışında herhangi bir olumsuzluk da bulunmuyordu.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından tıpkı 24 Ocak depreminde olduğu gibi depremin etkisi yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

Önce BOTAŞ’ın Elazığ’a gaz aktaran borularında sorun olduğu açıklandı ve vatandaşlara gazı tedbirli kullanın uyarısı yapıldı. Bu uyarının ardından bir açıklama daha geldi ve gaz kullanımında tasarruf uygulanmadığı takdirde Elazığ’a 15 gün boyunca gaz verilemeyeceği duyuruldu.

Bu duyurunun ardından Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Elazığ’da kademeli olarak elektrik kesintisi yaşanacağını elektrikle ilgili herhangi bir arıza olmadığını tasarruf amacıyla bu kararın uygulanacağını açıkladı.

OHAL ilan edilmeyen Elazığ’da bu gelişmelerin ardından olağanüstü bir hal yaşanmaya başladı. Organize Sanayi Bölgesi ve sanayide kullanılan gaz kesintisi nedeniyle üretim durdu. Elektriksiz kalan işyerlerinde iş akışı bozuldu. Marketlerde gıda stoku azalmaya başladı.

Tüm bunların yanında binlerce depremzede Elazığ’a geldi. Elazığ’da da yüzlerce binada hasar oluşmasıyla yeni bir konut krizi ortaya çıktı. Güncel gelişmelere göre şehirde konut stoku tükendi. Ev fiyatları uçtu. Vatandaşlar konutlarına giremiyor, yeni konut bulamıyor ve barınma merkezlerinde çaresiz bir durumda bekliyor.

Kısacası olağanüstü hal ilan edilmeyen şehir olan Elazığ olağanüstü günler yaşıyor.