Ak Belediyelerde Zorlu Süreç

Türkiye'de ilklere sahne olan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partiler kazandığı belediyelerde önemli bir sınav vermeye hazırlanıyor. Ak Parti, elinde kalan belediyelerle hizmetteki farkını ortaya koymaya çalışırken, CHP, YRP,  MHP ve BBP ise Ak Parti'nin gölgesinde kalmamak adına daha çok çalışmanın ve halkın gönlünde kalıcı olmanın mücadelesini verecekler.

Ak Belediyelerde Zorlu Süreç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’deki ekonomik sorunlar  başa çıkılamaz bir hale gelince kamu kurumları başta olmak üzere her alanda tasarruf ve sıkılaşma politikaları konuşulmaya başlandı. 

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri en çok da belediye hizmetlerinin aksamasına neden olacak. Belediyelerin hayata geçireceği hizmet ve projelerin büyük oranda azalacağı bu süreçte Ak Partili belediyeleri de zor bir süreç bekliyor.

İLK YENİLGİ VE ZORLU ŞARTLAR 

31 Mart seçimleri hem Ak Parti hem de CHP adına ilklere sahne oldu. İktidar partisi olan Ak Parti tarihinde girdiği seçimlerden ilk kez büyük bir yenilgiyle ayrılırken ana muhalefet partisi olan CHP, ilk kez bir seçimden birinci parti olarak çıktı.

 Bu siyasi çekişme, gelecek seçimlere kadar iki parti arasında devam edecek ve vatandaşlar iki partinin de yapacağı hizmetleri izleyerek hangisinin daha başarılı olduğuna karar verecek. Bu durumun sonraki seçimlerdeki oy verme davranışına büyük etki edeceği, hizmetten memnun kalan seçmenin CHP’ye oy vermeye davam edeceği ortak uzman görüşleri arasında.

Ak Belediyelerde Zorlu Süreç

YURTBAŞI, BAŞI ÇEKİYOR

Elazığ’da 4 büyük belde arasında Ak Parti’nin kazandığı tek belde ise Yurtbaşı. Yurtbaşı Belediye Başkan Adaylığı açıklandığı andan itibaren bugüne kadar önemli bir çaba ve azim gösteren Nihat Doğan, seçilmesinin hemen ardından beldeye kaynak sağlamak amacıyla birçok çaba ve girişimde bulundu.  Ak Parti’nin kazandığı tek büyük belde olan Yurtbaşı, partinin adeta sınav noktası, Ak hizmetlerin de  ispatlama alanı olarak da dikkat çekiyor.

YURTBAŞI’NA DESTEK ŞART

Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen daha şimdiden Ankara’da aşındırmadık kapı bırakmayan Başkan Nihat Doğan, geçmişten gelen personel fazlalığı, gelirlerin giderleri karşılamaması, Hipodrom gelirlerinin Varlık Fonu’na devredilmesi gibi ağır sorunlarla başa çıkmak için önemli bir mücadele veriyor. 

YURTBAŞI’NA HİPODROM DARBESİ

Yurtbaşı halkının büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek şehre bir yatırım kazandırılması amacıyla belediyeye yetki vererek beldeden en güzel alanını verdiği Hipodromun  gelirlerinin Varlık Fonu’na devredilmesiyle yöre halkına adeta büyük bir darbe vuruldu. Büyük bir gelir kaynağı oluşturan hipodromun Elazığ’a sunduğu ekonomik katkının kesilmesi ise şehirde tepki çeken konuların başında geliyor. Bu konuda siyaset ve bürokrasinin nasıl bir adım atacağı, ciddi bir uğraş veren Başkan Nihat Doğan’a nasıl bir destek verileceği ise merak konusu.

AK PARTİ’NİN: SINAVI YURTBAŞI

Gelinen süreç ve Elazığ’da da Ak Parti’nin ciddi bir kayıp verdiği seçim sonucunda kazanılan tek büyük belde olan Yurtbaşı, Ak Parti’nin Elazığ’da vereceği en büyük sınav olacak. Bu süreçte şimdiden belde ve belde halkının hakları adına büyük bir mücadele veren Nihat Doğan’a ve Yurtbaşı’na Ak Parti’nin ne derece önem vereceği, kimlerin bu süreçte elini taşın altına koyup koymayacağı ise merak konusu.