Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Osman Dilek, yapılmak istenen GES projesiyle ilgili meclis üyelerinin tehdit edildiğini iddia etti.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

Elazığ İl Genel Meclisi Ağustos ayı oturumları devam ediyor. Birleşimin 3. Gününün en önemli maddesi yoğun tartışmaların yaşandığı il merkezine bağlı Korucu köyünde yapılmak istenen GES projesi oldu. GES yapılmak istenen arsa üzerinde kurumların ayrı ayrı çelişkili raporlar verildiği tartışmaları beraberinde getirirken İl Genel Meclisi MHP Grup  Başkan Vekili Osman Dilek iddiaları bir adım ileri taşıyarak proje nedeniyle önce hatırlı kişiler tarafından arandıklarını sonuç alamayınca meclis üyelerinin tehdit edildiğini ileri sürdü. Dilek mecliste  yaptığı açıklamada “ Yaptığımız konuşmalarla ilgili kasetler var. Bize hakaret, itham var. Bize tehdit var. Tehdit var ya, arkadaşlarımızın hepsi biliyor.” dedi.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

CHP Karakoçan İl Genel Meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu “Bizim araştırmalarımız sonucu bahsedilen alan yatırım teşviki amacıyla verilen bir yer. Alan kişi yatırım amaçlı GES yapmak istiyor. Bizim burada kişilerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bizim buradaki rahatsızlığımız kurumlar arasındaki çelişkili yazılardan dolayı doğan nedenlerdir” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

MHP İl Genel Meclis Üyesi Aytunç Sunguroğlu “4 yıldır burada görev yapıyoruz. Şuana kadar hiçbir önergemiz aynı toplantı içinde görüşülüp tekrar meclise getirilmemişti. Bu konu 2 gün içinde görüşülüp karara bağlandı” diye aktardı. 

Maden Bağımsız İl Genel Meclis üyesi Cuma Telçeken ise “ Ben alan kişiyi kesinlikle suçlamıyorum. Parasını verip yatırım amaçlı almış. 2016 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Başbakan  Yardımcısı Ali Babacan’ın ve o dönemde Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’in imzalarıyla satın almış. Burada vatandaşların ve bizlerin kafasını karıştıran iki şık var. Birincisi DSi’nin iki tane yazmış olduğu çelişkili yazıdır. İkinci ise burası belediyelerin mücavir alanı arasında değil. Bir köyde 160 dönüm bölünmemiş şuyulandırılması ve ifrazı yapılmamış bir  arsa olur mu?” diye kaydetti.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

MHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Yılmaz ise “ Biz arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunduk. 10 dakikamızı alacak. DSi’ye gidelim yazı yazan kişi ile bir görüşüp gelelim dedik. Tamam  dediler, sonra bize hakaretler ve tehditler savuruluyor. Biz burada aynı çatı altında Cumhur ittifakıyız. Siz bize güvenmiyorsanız biz nasıl çalışacağız, bir yerlere gideceğiz ve burada doğru kararlar alacağız?” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

Ak Parti Baskil İl Genel Meclis Üyesi Turgay Aksoy ise “ Arazinin bulunduğu yer Elazığ’ın tarımı için  önemli bir yer ve tarımın geleceğini  etkileyecek bir yer. Bir konu hakkında iki tane kurumumuz ayrı ayrı görüş bildiriyorsa orada sıkıntı var. Burada bizim komisyonumuzun bir suçu yok. Komisyon bir konu hakkında görüş istiyor. O kurumumuz iki ayrı görüş bildiriyor. Eğer söz konusu alan Uluova’da tarımı etkilemiyorsa şahıslar önemli değil tabi ki faydalansınlar.  Eğer yok etkiliyorlarsa bu bizim yarınlarımızı da etkiler” dedi.

Elazığ'da Meclis Üyeleri Tehdit Mi Edildi?

İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Hanefi Coşkun ise “ Kurumlar burada tarım arazisi olmadığı yönünde görüş bildirmişlerdir. Bizim burada  vatandaşa yardımcı olup yatırımcıların önünü açmamız gerekiyor” diye aktardı.