Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

Elazığ'da taksiciler maddi zorluk çekiyor.

Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar Elazığ’da en çok taksicileri mağdur etmiş durumda. Yaklaşık bir ay önce Elazığ Şoförler Odası tarafından taksimetre ücretlerine zam geldi ancak hemen ardından akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, taksimetre zammını etkisiz duruma düşürdü.

Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

“VATANDAŞIN ESKİDEN 100 LİRAYA GİTTİĞİ YER ŞU AN 250 LİRA”

Elazığ’da taksicilik yapan, plaka sahibi Emrullah Demirel konuyla alakalı olarak:

“Cemiyet Başkanımızdan Allah razı olsun taksi metreye zam yaptı ama zamdan bir gün sonra mazota 7 lira zam geldi. Bir ay içinde toplam 15 lira zam geldi. Yani şu an görüldüğü gibi durağımız bomboş. Bütün arabalar burada. Kontak kapatmış vaziyetteyiz. Müşteri yok, akşamları biraz hareketli geçiyor ama müşteri de zamdan dolayı şikayetçi. Eskiden 100 liraya gittiği yer şu an 250 TL. 2 günde bir yakıt alıyoruz, 1200 lira yakıta veriyoruz. Yani şu an ne bizi kurtarabiliyor ne de vatandaşı. Zaten vatandaş geçinemiyor. Şu an taksiye binmek lüks bu devirde. Temel sıkıntılar bunlar.” Diyen Demirel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“ŞU AN YAPILAN TAKSİMETRE ZAMLARI BİZE YETMİYOR. AİLE GEÇİNDİRİYORUZ”

Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

“4 lastik alıyoruz 8 bin lira, 2 diş yakıt bin-bin 500 lira arası. Gelen gideni karşılamıyor. Bir oto bakımına gidiyoruz, önceden 500 TL olan bakım şu an 2 bin TL. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması lazım. Şu yapılan taksimetre zamları bize yetmiyor. Aile geçindiriyoruz. Normalde 6 ayda bir zam yapılıyor ancak bu durumda beş altı ad daha dayanabilir miyiz, bilmiyorum.

Müşterilerle alakalı sorun yaşamıyoruz, uzun mesafe kısa mesafe polemiği yaşamıyoruz. Taksiyi Elazığ’da genellikle elit kesim kullanıyordu. Artık onlar da otobüs, minibüs kullanıyor. Gariban zaten evden bile çıkamıyor. İndi-bindi ücreti şu an 40 TL oldu. Vatandaş bundan bile şikayetçi, en az 50 TL almamız gerekiyordu. Biz elimizden geldiğince insaflı davranıyoruz ama karşılığını alamıyoruz.

2006 yılından beri taksicilik yapıyorum, en zorlandığım dönem bu dönem diyebilirim. Hem maddi hem manevi açıdan çok yıprandık.

Günde 1000, 2000 lira kazandığımız oluyor ama harcamalarımız bundan çok daha fazla. Dediğim gibi gelen gideni asla karşılamıyor. Ben geçinemezsem milleti boş yere taşıyamam. Herkesin evi çoluğu çocuğu var. Yetkililerden acilen bu konuyla alakalı çalışma bekliyoruz.”

Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

Bir diğer taksici Sezai Yeşilkaya, konuyla alakalı olarak:

“Mazota 15 gün içinde 12 lira zam geldi. Geçinemiyoruz, yetişemiyoruz. İşlerimiz durdu sabahtan akşama kadar durakta boş boş oturuyoruz.” Dedi.

Akaryakıta gelen zamların belini büktüğünü, maddi sorunlarda boğuştuklarını belirten Ahmet Bellikoğlu:

“Taksimetreye zam geldi, ekonomik olarak biraz rahatlarız diye düşündük ancak olmuyor. Akaryakıta gelen zamlar neredeyse belimizi büktü.” Dedi.

Elazığ'da Taksiciler Kontak Mı Kapatacak?

“NEREDEYSE KONTAK KAPATACAĞIZ”

Atanamadığı için taksici olan, maddi sorunlar yüzünden evlenemediğini belirten Edebiyat Öğretmeni Muhammed Emin:

“5 yıldır taksicilik yapıyorum. Atanma umudum neredeyse yok ama bir şekilde hayatta kalmak zorundayım. Atanamadığım için evlenemiyorum, maddi sorunlar boyumuzu aşmış durumda. Taksimetreye gelen zammın ekmeğini bile yiyemedik. Neredeyse kontak kapatacağız. Elazığ’da taksicilik sektörü oldukça zor zamanlardan geçiyor. Rabbim yardımcımız olsun.” Şeklinde konuştu.