Elazığ'da lise öğrencilerine Afet Farkındalık eğitimi verildi
Elazığ AFAD ekipleri, 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitim kapsamında deprem anında yapılması gerekenler anlatılırken, deprem ve tahliye tatbikatıyla bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı.
Elazığ AFAD ekipleri tarafından 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitimde, deprem sırasında yapılması gereken doğru davranışlar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Muhtemel afet durumlarında can güvenliğinin sağlanması ve doğru hareket edilmesinin önemi vurgulandı.
DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI
Teorik bilgilendirmenin ardından okulda deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında öğretmen ve öğrencilere, olası bir deprem sırasında ve sonrasında nasıl hareket etmeleri gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.
Gerçekleştirilen çalışma sayesinde katılımcıların afet anında doğru davranışları öğrenmeleri ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları hedeflendi.
AMAÇ, AFET BİLİNCİNİ ARTIRMAK
Elazığ AFAD tarafından düzenlenen eğitim ve tatbikatla okulda afet bilincinin artırılması, öğrenci ve öğretmenlere doğru davranış alışkanlıklarının kazandırılması amaçlandı.
Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmaların, olası acil durumlarda müdahale ve tahliye süreçlerine katkı sağlaması bekleniyor.