Elazığ'da Hasar Tespit İtiraz Sonuçları Açıklandı mı?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığ'da başlatılan hasar tespitlerine yapılan itirazlar sonrası kesin sonuçların açıklanması bekleniyor.

Elazığ'da Hasar Tespit İtiraz Sonuçları Açıklandı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ'da yeniden hasar tespit süreci başlatılmıştı.

Vatandaşlara yapılan hasar tespitleri sonrasında yapılarındaki durumun tekrar incelenebilmesi için bir itiraz ve yeniden inceleme hakkı tanınmıştı.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre Elazığ'da hasar tespitlerine yapılan itirazların sonuçlarının sisteme yüklendiği ve sonuçların 1-2 gün içerisinde vatandaşa duyurulacağı öğrenildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz sonuçlarının duyurulmasının ardından vatandaşlar hak sahipliği için müracaat yapacak. Yapıları ağır ve orta hasarlı olan vatandaşlar hak sahipliği için müracaat edebilecek. Bir yandan da kesin sonuçlara göre yıkılmasına karar verilen yapıların yıkımına başlanacak.

Yeni konutların yapımı ise hız kesmeden devam ediyor.

MALATYA'DA SONUÇLAR AÇIKLANDI

Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte hasar tespit çalışması yapılan binalara ilişkin itirazlarla ilgili sonuçların açıklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Malatya'da yürütülen hasar tespit sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Elazığ'da itiraz sonuçları açıklandığı anda sonuç sorgulama sayfasına ulaşabileceğiniz linki buraya ekleyeceğiz.