Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

Yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası oldukça rağbet gören spot, ikinci el ev eşyası satan yerlerde şimdide öğrenci yoğunluğu başladı.

Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

Üniversitelerin eğitim vermesine çok kısa bir sürenin kalmasıyla spotcularda hareketlilik başladı.

Uzun yıllardır Elazığ'da spotculuk yapan Nurettin Polat, ev dizmek için ne kadar bir bütçenin ayrılmasını gerektiği konusuna ve merak edilen diğer konulara açıklık getirdi.

Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

Nurettin Polat: " 2006 yılından bu yana spotculuk işiyle uğraşıyorum. Yıllardır yaptığım bu işte deprem dönemi bizim için çok farklı oldu. Yaşanan depremden dolayı ev eşyalarını satmak isteyen çok fazla vatandaşımız oldu. Çok fazla talep vardı fakat birçoğuna yetişemedik bile, ağır hasar alan binalara girişlerin yasaklanmasından kaynaklı dediğim gibi birçok yere yetişemedik bile. Satan değil aynı zamanda alan kişi sayısı da oldukça fazlaydı. Depremden sonra işlerimizde baya yoğunluk oldu. Deprem ülkemiz genelinde büyük üzüntüye sebebiyet göstermiş bir durumdu evet, ama bizim yaptığımız iş içinde hareketliliğin olmasına neden oldu” dedi.

Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

“BEN VE DİĞER ESNAF ARKADAŞLARIM HAZIR BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Polat: “Üniversitelerin eğitim vermesine az bir süre kaldı, üniversitelerin açılınca öğrencilerimiz Elazığ'a gelip yerleşecek ve ev eşyası arayışında olacaklardır, ben ve diğer esnaf arkadaşlarım hazır bir şekilde öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

ORTA KALİTEYE SAHİP EŞYALARLA EV DİZMEK YAKLAŞIK OLARAK 10-15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

 Kalite arttıkça ister istemez fiyatlarda da artış söz konusu oluyor. Ekonomik dalgalanmalardan kaynaklı bizde de fiyatlarda artış söz konusu, geçmiş yıllara nazaran tabi ki de artışlar oluyor. Maaşlar arttıkça ister istemez ürünlerde de fiyatlar artıyor birde böyle yorumlamak lazım. Depremden sonra şehrimize birçok ilden özellikle Malatya'dan çok fazla vatandaş yerleşti ve şehirde kiralık ev bulmakta zorlandı.

Elazığ'da Esnaf Hazır Ama Ev Yok

Öğrencilerimiz ev bulurlarsa eşya konusunda korkuları olmasın bizde her türlü ev eşyası bulunmakta. Bir tek öğrenci değil aynı zamanda özellikle yaz aylarında inşaatta çalışan vatandaşlarımız olsun, bekar evi dizmek isteyen vatandaşlarımız olsun herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.