Elazığ'da En Tatlı Telaş Başladı

Elazığ'da Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birçok sektörde bayram yoğunluğu başladı.

Elazığ'da En Tatlı Telaş Başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala en tatlı telaş baklavacı ve kadayıfçılarda başladı.  Sektör temsilcileri yoğunluktan memnun olurken her geçen vatandaşların tatlı alımlarında kilo bazında düşüş yaşandığını vurguladı. Tatlıcı tezgahlarında birbirinden lezzetli tatlılar yerlerini alırken imalathanelerde yoğunluk yaşanan yoğunluk arife gününe  kadar artarak  devam etmesi bekleniyor.

Elazığ'da En Tatlı Telaş Başladı

Elazığlılar En Çok Ev Baklavasını Tercih Ediyor

Vatandaşların taleplerinden memnun olduklarını kaydeden Buhara Kadayıftan Ahmet Altunhan “Bu yıl  en çok tercih edilen tatlı çeşitleri olarak  ev baklavası, çubuk kadayıf ve dolanger diyebiliriz.  Şöbiyet ve soğuk baklava vatandaşların tercih ettiği diğer tatlılar arasında yerini aldı” dedi.

Elazığ'da En Tatlı Telaş Başladı

TEPSİDE SAYI ARTTI KİLOGRAM AZALDI

Altunhan “Artık klasikleşen bir tabir var. Orta ve yaşlı kesim hep dile getiriyor.  Bayramların tadı yok, eski bayramlar yok diye. Bu cümleler tam anlamıyla bizim sektörü tarif ediyor.  Özellikle pandemi ile başlayan alışkanlıklar vatandaşlarımızda yer etmeye başladı. Birkaç yıl öncesine kadar sipariş tepsiler 4-5 kiloluk olurdu bu 3’e düştü bu yıl ise 2 kilogramlık tepsiler daha çok sipariş veriliyor. Pandemi de başlayan bu düşüş süreci yükselir derken ekonomik koşullar  bu yükselişe izin vermedi. İnsanlar kendilerini bütçelerine göre ayarlıyor.  Tatlıcı sektörü mensupları olarak ekonomiyi artık bire bir hissetmeye başladık. Sipariş Tepsiyle baklava almak artık bitiyor. 1 ya da 2’şer kilo şeklinde ancak alınabiliyor” ifadelerini kullandı.