ELAZIĞ'DA COVID-19' UN ARAŞTIRILMASINA YÖNELİK KESİTSEL TARAMALAR YAPILACAK

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün COVID-19 veri çalışmasına yönelik tüm ülkede başlatmış olduğu Kesitsel Taramalar kapsamında ilimiz genelinde hane ziyaretleri yapılarak, kan ve sürüntü örnekleri alınacaktır.

ELAZIĞ'DA COVID-19' UN ARAŞTIRILMASINA YÖNELİK KESİTSEL TARAMALAR YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl düzeyinde belli bir zaman diliminde geçirilmiş hastalık ve asemptomatik hastalık düzeyini saptamaya yönelik düzenli olarak tekrarlanması planlanan taramalar, İl Sağlık Müdürlüğüne  bağlı Filyasyon ekipleri tarafından 11-25 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliği ile ülke çapında yapılacak olan çalışma hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü  Prof. Dr. Cahit POLAT, yaptığı açıklamada “ Bakanlığımız, 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizde görülmekte olan Yeni Koronavirüs hastalığına karşı çok sayıda önlem almış ve önemli düzeyde başarılar sağlamıştır. Bu başarının devamına yönelik ülke genelinde düzenli aralıklarla kesitsel taramalar yapılması planlanmıştır. Araştırma tüm illeri ve tüm yaş gruplarını kapsamaktadır. Çalışma sırasında belirlenen hanelerde rastgele seçilecek kişilerden bilgilendirilmiş onay alınarak anket uygulanacaktır. Ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise COVID-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır. Elazığ geneli ve bazı ilçelerimizde yaklaşık 350 hanede yapılacak çalışma Müdürlüğümüze bağlı Filyasyon ekipleri tarafından gerçekleştirilecektir.1 doktor ve 1 hemşireden oluşan Filyasyon ekiplerimiz daha önceki taramalarda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı logosunu taşıyan resmi araçlarla rastgele belirlenen adreslere giderek, vatandaşlarımızdan kan ve sürüntü örneği alacaklardır. Ekiplerimiz kendilerini hane halkına tanıtacakları gibi, halkımızdan da aynı kolaylığı bekliyoruz. İlimizde koronavirüs hakkında daha geniş bilgiye ulaşma (Prevalans) ve geçirilmiş hastalık düzeylerinin doğru bir şekilde saptanmasına yönelik yapılacak olan bu çalışmada vatandaşlarımızın ekiplerimize olan destekleri için şimdiden teşekkür ederim” dedi.