Elazığ'da Çaya Zam Yolda

Tamer Ören/Çaykur kuru çay fiyatlarına C oranında zam yaparken Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen artan maliyetler nedeniyle yakın zamanda yeni bir satış tarifesi çıkaracaklarını söyledi.

Elazığ'da Çaya Zam Yolda

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) kuru çay fiyatlarına %43 zam yapıldığını açıkladı.  Kuru çay fiyatlarına gelen zamı değerlendiren Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı  Ferhat Evsen esnafların gelen zamlarla ezildiğini yeni bir satış tarifesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Elazığ'da Çaya Zam Yolda

Evsen “ geçen aylarda yaş çay alım fiyatları alım fiyatı açıklanmış ve arttırılmıştı. Bugün bunun yansıması olarak Çaykur tarafından kuru çay fiyatlarına zam yapıldı. Son gelen zamlarla birlikte esnafımız oldukça zor günler geçirmektedir. Çay şuan 4 lira ama; çay 1 buçuk lirayken kazandığımız parayı kazanamıyoruz.  Sadece çaya yapılan zam olarak algılamamak lazım. Eleman,kira, elektrik, su başta olmak üzere 20’ye yakın kalem giderimiz var. Her şeye zam geliyor. Tabiki bunun yansıması da tüketicimize olacak. Bir yandan eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bugün işletmelerimiz asgari ücretle çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Zamlar nereye gidecekse gitsin ama; bir an önce zamlar bittikten sonra fiyatlarımız sabit kalsın. Ona göre en azından herkes mücadelesine kaldığı yerden devam eder” ifadelerini kullandı.