Elazığ'da Bunu Yaptırmayana 'Af' Yok!

Araç sahiplerini doğrudan etkileyen bir karar alındı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası prim ücretlerine yüzde 10 zam yapma kararı aldı. Bu karar, 2024 Ocak ayında belirlenen araç grupları ve kullanım türlerine göre uygulanan baz primleri etkileyecek şekilde yürürlüğe girecek.

Elazığ'da Bunu Yaptırmayana 'Af' Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEDDK tarafından yapılan açıklamada, 14 Temmuz 2007'de yayımlanan yönetmeliğin geçici 11. maddesi kapsamında, 2024'te belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primlerin, 2024 Şubat ayından itibaren yüzde 10 zamlı olarak geçerli olacağı belirtildi.

Bu zam kararıyla birlikte, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası primleri artacak ve bu durum sürücülerin bütçelerini doğrudan etkileyecek.

Aynı açıklama kapsamında, zorunlu trafik sigortası yaptırmayan sürücülere de cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edildi. Sigorta poliçesi bulunmayan araçlar trafikten men edilecek, özel park alanına çekilerek sigorta yaptırılana kadar orada tutulacak. Sigorta işlemleri tamamlandıktan sonra araç, park ve çekici ücreti karşılığında sahibine teslim edilecek. Sürücüler, bu yeni düzenleme doğrultusunda sigorta işlemlerini güncel tutmaya ve zorunlu trafik sigortasını zamanında yaptırmaya dikkat etmeliler.