Elazığ'da Anneler, Kahvaltı Programında Buluştu

Sağlık Sen Elazığ İl Başkanlığı tarafından anneler, hemşireler ve Ebeler günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Elazığ'da Anneler, Kahvaltı Programında Buluştu

Elazığ'da görev yapan hemşire ve ebelerin, aynı zamanda annelerin katıldığı programda konuşma yapan Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Ferhan Var,

"Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini özveriyle yerine getiren; Doğum gibi bir mucizeyle hayata gözlerini açan her bebeği yüksek hassasiyetle karşılayıp anne kucağıyla buluşturan, hastanın ve sevenlerinin yüzünü güldüren, umutlarını sevince dönüştüren, "ÖNCE İNSAN" diyerek topluma hizmeti ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli ve kutsal bir görevi ifa eden; sağlık sistemimizin olmazsa olmazı ve en temel unsurlarından biri olan fedakar- cefakar siz Hemşire ve Ebelerimizin gününü yürekten kutluyorum.

Elazığ'da Anneler, Kahvaltı Programında Buluştu

Anne; inancımızda kutsileşen, Peygamber Efendimizin dilinde yüceleşen, merhameti, çileyi, sabrı ve fedakarlığı şefkat haline getiren yüce bir varlıktır.

Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin, anne adaylarımızın ve yüreği Annelik hisleriyle dolu bütün kadınlarımızın Anneler gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" dedi.

Elazığ Sağlık Sen  Şube Başkanı Selçuk Kılıç, yaptığı konusmada,

"Sözlerime filistin'de, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sağlık çalışanlarını ve mazlum filistin halkını selamlayarak başlamak istiyorum. dünyanın gözü önünde yaşanan katliamların bir an önce sona ermesini diliyorum.

Bugün ülkemizin dört bir yanında nice isimsiz ebe ve hemşirelerimizin de bu gaye uğruna kendi canları ortaya koyarak çalıştığı tüm toplum tarafından bilinmektedir.

Fedakarlıkları, alın terleri, mücadeleleri ve canlarını ortaya koyarak çalışmaları; nasıl bir hizmet verdiklerinin açık bir göstergesidir. bu nedenle diyoruz ki; ebe, hemşire fedakarlıktır, şefkattir ve özveridir.

Elazığ'da Anneler, Kahvaltı Programında Buluştu

Bu fedakarlığa karşı döktükleri alın terlerinin ve emeklerinin karşılığı görülmelidir. seslerine kulak verilmeli, sağlık sisteminin mihenk taşı olan sizlerin sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.

İş yükünün azaltılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, maaş iyileştirmesinin yapılması acil olarak çözülmesi gereken ve sağlık-sen olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz, çözümü için mesai harcadığımız konuların başında gelmektedir.

görevlerini bir meslekten öte insani sorumlulukla yapan ebe ve hemşirelerimizin yüzünün güldürülmesi için mücadelemizi her platformda sürdürmekteyiz.

dün olduğu gibi bugün de sizlerin haklarını daha ileriye taşımak en büyük gayemizdir.

Sözlerime son verirken; ebelerimizin, hemşirelerimizin ve ayaklarına cennet serilmiş olan annelerimizin bu özel gününü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Elazığ'da Anneler, Kahvaltı Programında Buluştu