Elazığ'da 4.7 Milyonluk Hibe Desteği İçin İmzalar Atıldı

Fırat Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Elazığ'da kabul edilen ve hibe desteği almaya hak kazanan 3 projenin imza töreni Elazığ Valisi Ömer Toraman'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Elazığ'da 4.7 Milyonluk Hibe Desteği İçin İmzalar Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Proje imza töreni Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın katılımıyla yapıldı. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı 2022 yılı uygulaması kapsamında Elazığ’da 3 Proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının hazırladığı; 2 Milyon desteğin sağlanacağı Güçlü Kadınlar Yeşeren Umutlar Projesi, Kovancılar Belediyesi’nin hazırladığı; 1.5 Milyon Destekli Kovancılar Kadınları Hindi Yetiştiriyor Projesi ve Keban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin hazırladığı; 1. 2 Milyon destekli Fırat’ın Desteği İle Alabalık Üretiyoruz Projesi için imzalar atıldı. 
İmza Töreninde konuşan Elazığ Valisi  Ömer Toraman, SOGEP’in 2022 Yılı Programı kapsamında Elazığ’a ayıracağı toplam destek tutarını paylaştı.

TORAMAN: ELAZIĞ’A 4.7 MİLYONLUK BİR HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI 
Vali Ömer Toraman, “SOGEP programı kapsamında Elazığ’da bugüne kadar 7 adet proje 10 milyon hibe desteğiyle desteklenmiş. 2022 yılı destek programında da ilimizden 3 adet proje uygun görüldü. Sanayi ve Kalkınma Bakanlığımız tarafından da onaylandı bu projeler. Bu 3 proje için toplam bütçesi 5.4 Milyon, ajansımızın desteği de 4.7 milyon olarak gerçekleşecek. 2022 programı kapsamında Elazığ’a 4.7 milyonluk bir hibe desteği sağlamış olacak ajansımız eliyle” dedi.

Vali Ömer Toraman SOGEP’in uyguladığı projelerle amaçlarını açıkladı. 

TORAMAN: SOGEP PROGRAMININ AMACI DEZAVANTAJLI KESİMLERİ DESTEKLEMEK 
Vali Ömer Toraman, “Bu 3 projenin ve genel olarak SOGEP programının amacı bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak, dezavantajlı kesimleri desteklemek, üretime ve ekonomiye katılmalarını sağlamak” dedi. 
Açıklamaların ardından kabul edilen projelerin imzaları atıldı.