Elazığ'da 30 Yıllık Emeğin Kokusu

Esans tarihin ilk çağlarından beri kullanılan kadim, saygın ve vazgeçilmez güzel koku veya kokular karışımıdır. Milattan önce 4000 yılında güzel mis kokulu bitkilerin, reçinelerin, çiçeklerin, Çin, Arabistan ve Mısır'da kutsal amaçlarla yakıldığı ve dumanının tanrıya mesaj olarak gönderildiği bilinmektedir.

Elazığ'da 30 Yıllık Emeğin Kokusu

Elazığ’ımız da güzel kokuların adresi olan Ramazan amcamız, yıllardır severek yaptığı esans satış işini hala daha devam ettiriyor.

Daha önce farklı sektörlerde de yer alan Ramazan Güngör: ”Fırat Üniversitesinde folkor eğitimi verdim yüzlerce öğrencim vardı. Türkiye’de isim duyurmuş bir hocaydım 50 yıla yakın bir süre eğitim vermeye devam ettim. Mehmet Şerif Çeçen gibi büyük isimlerle yaklaşık 30 sene çalıştım. İnternetten arama yaparsanız benim gençlik yıllarımı daha önce yapmış olduğum birçok çalışmayı göreceksiniz.  Daha sonrasında tezgah üzerinden kokulu esanslar satmaya başladım" dedi.

 

Güngör'ün açıklamaları şu şekilde:

“BELİRLİ GÜNLER DE DAHA İYİ SATIŞ OLUYOR”

1968 yılından sonrada koku satmaya karar verdim ve o günden bu yana genelde İzzetpaşa Camii önünde bulunuyorum.  Eski dönemlere nazaran talep azalmaya başladı, eskiden çok daha iyi satışlar yapabiliyordum. Belirli günler de daha iyi satış oluyor özellikle Ramazan Ayı ve Cuma günleri işler daha iyi oluyor.

“GENÇLER BU KOKULARDAN ÇOK UZAKLAŞMIŞ”

En çok tercih edilen koku ise misk amber adlı olan koku oluyor. Belirli bir yaş grubuna hitap eden bir koku olduğu için orta yaş ve yetişkin yaş grubu vatandaşlarımız tercih ediyor. Gençler bu kokulardan çok uzaklaşmış durumda olduğu için sadece belirli bir kitleyle etkileşim halinde oluyorum. Fiyat olarak normal parfüm fiyatlarına göre daha ekonomik ve kalıcı kokular oluyor” diyerek düşüncelerini siz değerli Hakimiyet Gazetesi okurlarımızla paylaştı.

Elazığ'da 30 Yıllık Emeğin Kokusu