Elazığ Belediye Meclis Üyesi Tügen, İstifa Ederek Bingöl'den Aday Adayı Oldu

AK Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen, belediye meclis üyeliği görevinden istifa ederek AK Parti Bingöl Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Elazığ Belediye Meclis Üyesi Tügen, İstifa Ederek Bingöl'den Aday Adayı Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28. dönem milletvekilliği seçimi için aday adayları adaylıklarını açıklamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren Mehmet Tügen, görevinden istifa ederek AK Parti Bingöl Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Ilıcalar Beldesi ile Karlıova ve Yedisu İlçelerini ziyaret eden AK Parti Bingöl Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tügen, bölgenin sahip olduğu termal ve mera kaynaklarının doğru planlamalar neticesinde önemli bir gelir kapısı olacağını ve yerel dinamiklerin bu alanlarda işgücü ve istihdam alanı yaratabileceğini söyledi.

TÜGEN: TERMAL TURİZME DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ

Ilıcalar Beldesi'nin termal kaynaklar sayesinde bölgede önemli bir merkez olduğunu ancak bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Tügen; “Afyon örneklerini iyi irdelememiz gerekiyor. Sahip olduğumuz kaynaklar yabana atılamaz. Doğru planlama, güçlü yatırım ve kapsamlı bir tanıtımla Ilıcalar beldemiz çok ciddi bir cazibe merkezine dönüşebilir. Yerel dinamikleri harekete geçirmek, otel ve benzeri yatırımların gelişini hızlandırmak, kaynakların arttırılarak daha fazla yatırımın ve buna bağlı olarak istihdamın sağlanması pek ala mümkündür. İnanmak ve bunun için planlamaları yaparak harekete geçmek bizi hedefe ulaştıracaktır” dedi.

TÜGEN: HAYVANCILIKTA KAPASİTEMİZİ ARTTIRMALIYIZ

Karlıova ve Yedisu İlçelerinin sahip olduğu mera ve doğal kaynakların çok ciddi bir potansiyel barındırdığını söyleyen Tügen, geçmişte hayvancılığın ve özellikle tereyağının merkezi olan Bingöl'ün geçmiş potansiyelini yakalaması için hiçbir engel olmadığını vurguladı. Yerelde bu alandaki dinamiklerimizi harekete geçirebilir, verilerimizi çıkarıp bu doğrultuda sağlam bir planlama yaparak hayvancılığın kazanımlarını anlatabilirsek, yeniden üretim yoluna dönebiliriz. Hayvansal ürünlerin en kıymetli olduğu zamanları yaşarken bu alana yönelmemek, üretmemek ve büyük bir pazarın paydaşı olmamak sadece kaybettiriyor. Bölgede bu alanda önemli yatırımlar hayata geçirilmişken, bunları fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Bireysel değil, kurumsal çatılar oluşturarak elimizin altındaki cevheri işlemek lazım. Bu hususta bölgemizin ciddi bir potansiyeli var. Odalarımız, birliklerimiz bu konuda ciddi bir faydadır. Onlardan da kesinlikle istifade edeceğiz. Bize düşen planlamak ve harekete geçmek. Bu konuda kararlılığımız var. İstişare ve el birliğiyle bunu başarabiliriz. Yeter ki inanalım” ifadelerini kullandı.

MEHMET TÜGEN KİMDİR?

Mehmet Tügen, Ak Parti’de 2006 yılında Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. Elazıg’da Bingöllü hemşerilerine hizmet etmeyi, onların dertlerine ve değindikleri konulara çare olmayı amaçladı. Topluma sunduğu ardı kesilmeyen hizmetlerinin insanlara ettiği hizmetler ve aldığı dualardan geldiğine inandı. 2009 Mahalli Seçimlerinde Elazığ Belediye Meclis Üyesi seçildi. Gayretli çalışmalarından dolayı 2014 Mahalli Seçimlerinde tekrar Elazığ Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bu dönemde Elazığ Belediye Başkan Vekilliği Encümen Başkanlığı, İmar Komisyonu Üyeliği, Denetim komisyonu başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu ve 2019 Mahalli Seçimlerinde 3. kez Belediye Meclis Üyesi seçildi. Halihazırda Belediye Meclis Üyesi olarak görevini sürdürmekteyken istifa ederek 28. Dönem Bingöl Ak Parti milletvekili aday adaylığına başvuruda bulundu. 04.12.1979 tarihinde Bingöl Solhan ilçesinin Asmakaya köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Asmakaya‘da, Ortaokulu ise Solhan Devlet Parasız Yatılı Bölge Okulunda okudu. Ailesinin Elazığ iline taşınması ile lise ve üniversite eğitimini Elazığ ilinde tamamladı. 1999 senesinde İzmir’de Askerliğini tamamladı. Çalışmalarına; İnşaat, sağlık, akaryakıt ve hizmet sektörlerinde devam etti ve ticari faaliyetlerini sürdürdü. Evli ve bir çocuk babasıdır.