Elazığ Akşener'e Havale

Önümüzdeki seçimlerin diğer seçimlere hiç benzemeyeceğini, özellikle yerelde çok çekişmeli bir seçim yarışının yaşanacağını sadece bizler de değil birçok siyaset uzmanı dile getiriyor.

Elazığ Akşener'e Havale
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan ekonomik kriz, pandemi, savaş gibi uluslararası krizler bugün Elazığ’ın en ücra köyünde hissedilen sonuçlar doğuruyorsa buradaki seçmen de karar verirken eski tutumunu bir kenara bırakarak oy verme davranışını bu gerçeğe göre belirleyecektir. 

Kendisine dokunanı, derdini dinleyeni, projesini en iyi şekilde anlatanı, samimi ve gerçekçi vaatlerde bulunanları muhakkak farklı bir şekilde değerlendirecektir. Aynı zamanda oy vereceği lider ile parti arasında iki farklı tutum sergileyebileceği gerçeğinden haberdardır o seçmen artık.

Yani benim liderimin oy potansiyeli var, nasıl olsa o çalışıyor, biz burada sağlam bir aday belirledik mi işimiz tamamdır, bakış açısıyla hareket eden partiler elbette ki yanılacaklar.

Biz tam da kendi iç dünyamızda bu mukayeseleri yaparken bir haber dikkatimizi çekti. İlgili haberde ilimizde birinci parti olma iddiası bulunan ve bu söylemleri sık sık kamuoyuna yansımasına rağmen sahada en az vakit geçiren, herhangi bir proje ve söylem geliştiremeyen, ilk günlerde farklı partilerden geçiş beklerken teşkilatın büyük bir çoğunluğunun rahatsız olduğunu kulislerde devamlı  duyduğumuz   İYİ Parti  Elazığ il teşkilatının,  Urfa’da düzenlenen bölge toplantısına katıldığı belirtiliyordu. 

Bu ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti  Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler’in kurduğu bir cümle ise bizim yukarıda belirttiğimiz tüm detayların ispatı niteliğinde. 

Nedir o ispat:

Gürgözeler açıklamasının bir bölümünde şu ifadelere yer veriyor: “Ankara’da parti genel merkezimiz  yapılması gereken her şeyi yapıyor. Benim meselem Elazığ’dır ve Elazığ'lı hemşehrimin sesi olmaktır."

Bir gerçeğin varlığından haberdar olmak ancak onu hayata geçirememek durumuna en iyi örnek bu cümleler olacaktır. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan ve Meral Akşener’in yaptığı ziyaretler sonrasında yorgun düştüğü bir an ile İYİ Parti’nin Elazığ’daki çalışmalarını karşılaştırdığımızda sadece şu cümleyi kurabiliyoruz. İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı, Elazığ’ı Akşener’e havale etmiş.

Etmiş fakat bu seçimde liderlere ve adaylara dayanarak başarı elde edilemeyeceğini galiba düşünememiş. Bugünlerde siyaset sıcak gelişmelere ve son dakika kararlarına gebe…