Elazığ'a Yine Bir Şey Layık Görülmedi

MHP Maden İl Genel Meclisi üyesi Cuma Telçeken Elazığ'da AFAD tarafından yapılan köy konutları  ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'a Yine Bir Şey Layık Görülmedi

MHP Maden İl Genel Meclisi üyesi Cuma Telçeken,  İl Genel Meclisi şubat ayı oturumları yapılan 5. ve son birleşimle sona ererken gündem dışı söz alarak Elazığ’da yapılan  çelik konstrüksiyon konutlarına tepki gösterdi.  Telçeken “ Çelik konstrüksiyon ev yapımına 4 yıldır Elazığ’da karşı çıkıyorum. Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da yapılan deprem konutlarına bakın. Her bir ev 140- 150 m² betonarme çok güzel evler yapılıyor.  6 Şubat depreminden sonra Elazığ’ın herhangi bir yerinde bunlara benzer bir ev yapıldı mı?” dedi.

Elazığ'a Yine Bir Şey Layık Görülmedi

DİĞER İLLER İLE ELAZIĞ’DA YAPILAN KONUTLAR ARASINDA UÇURUM VAR

Cep telefonundan   deprem bölgesinde yer alan 5 ilde yapılan köy konutlarının video görüntülerini İl Genel Meclisi üyelerine izlettiren  Telçeken “ Bu evlere bir bakın bir de bizde yapılanlara bakın. Aradaki uçurumu görün. Bu yapılan evleri alkışlıyorum. Elazığ’da da bu betonarme evleri yapılsın. Arkadaş bu konuda niye susuyorsunuz? Bu problem gelecek bizleri bulacak. Nisan ayından sonra burada olur olmayız bilemem. Ama; yeni meclisimiz deprem konutları ile ilgili ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacaktır.

EVİ YIKILAN VATANDAŞIN KALACAK YERİ YOK!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Maden ilçesinde yüzlerce evin ağır hasar alıp yıkıldığını dile getiren Telçeken “ Nisan ayından itibaren vatandaşlarımız köylerine gidecek. Bağ ve bahçesinde çalışacaklar. Akşamları bu vatandaşlarımız nerede kalacak? Konteyner söyleyecekler. Birçoğuna konteyner verilmiyor sebep olarak depremden önce adresleri orada olmadığı için” dedi.

Yerinde dönüşüm için bir komisyon kurulmasını isteyen Telçeken “  Vatandaşlar yerinde dönüşüm ile ilgili çok zorluklarla karşılaşıyorlar. Biz vatandaşları yerinde dönüşüm için teşvik ediyoruz. Dere yatağı, yol, arsanın küçüklüğü gibi birçok engelle karşılaşıyorlar. TOKİ’ye gelince istediğini yapabiliyor. Bu sorunlar göz önüne alınarak İl Özel İdaresi, DSİ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve AFAD ile  görüşülerek vatandaşlara kolaylık sağlansın. Bu ciddi bir problemdir çözelim” diyerek sözlerini tamamladı.