Elazığ 2'nci Sırada!

Elazığ şiddetli yağmurun etkisi altında kalmaya devam ediyor.

Elazığ 2'nci Sırada!

Özellikle geçtiğimiz gün ve bugün yaşanan yağışların etkisini 17 Mayıs Cuma gününe kadar sürdüreceği, Meteoroloji 13. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu.

Ülke genelinde yaşanan yağışlarla metrekare başına düşen yağışlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Açıklanan listede Elazığ’ın en çok yağış alan iller arasında 2’nci olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Elazığ 2'nci Sırada!

Yapılan açıklamada Hatay’ın Antakya ilçesine metrekare başına 119,2 kilogram yağış düşerken yine Hatay’ın Yayladağ ilçesine ise metrekare başına 113,7 kilogram yağış düştüğü hesaplamalar görüldü. Elazığ ise metrekare başına toplam 67,1 kilogram yağışla 12 Mayıs Pazar günü Türkiye’de en fazla yağışın yaşandığı 2. il oldu.

Elazığ 2'nci Sırada!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarı verdiği kentler arasında yer alan Adana ve Hatay’da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Adana’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Hatay’ın Antakya ilçesinde de şiddetli yağış nedeniyle yollar göle döndü.

Elazığ 2'nci Sırada!

Elazığ’da da yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış sonrası her yağış sonrası sorun oluşan çarşı merkezindeki bazı noktalar ile alt geçitler vatandaşlara zor anlar yaşattı. Elazığ’daki son yağış da gösterdi ki bu noktalar için bir çalışma yapılması ve önlem alınması artık şart.