ELAZIĞ RENGÂRENK

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında gerçekleştirilen mevsimsel çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarıyla kent, her mevsim apayr

ELAZIĞ  RENGÂRENK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında gerçekleştirilen mevsimsel çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarıyla kent, her mevsim apayrı bir görsellik kazanıyor. Bahar aylarında şehrin dört bir yanını süsleyen lale, menekşe, sümbül, nergis, hüsnüyusuf, aslanağzı türündeki çiçekler, yaz mevsimiyle birlikte yerlerini mor, pembe, sarı, beyaz turuncu tonlarında petunya, kadife, sardunya ve ateş çiçeği, begonya, vapurdumanı, cinye türündeki çiçeklere bıraktı. Kent estetiğine değer katan çalışmalar doğrultusunda Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla, yaz mevsimine özgü toplam 510 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.

 

KIRMIZI-BEYAZ MEİLLAND GÜLLERİ BÜYÜLÜYOR

Öte yandan şehrin giriş ve çıkışları başta olmak üzere bulvar ve cadde yan bantları, orta refüj, kavşaklarda açan kırmızı-beyaz meilland gülleriyle de apayrı bir görsel şölen oluştu. Mevsimsel koşullara dayanıklı olan dünyaca ünlü meilland gülleri, Kasım-Aralık aylarına kadar çiçek açmaya devam edecek.

Mis kokulu katmerli meilland güllerinin oluşturduğu görsel şölen, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor.