ELAZIĞ'DA BESİCİLİK MODERNLEŞİYOR

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında imzalanan projenin imza törenine Birlik Başkanı Arif Erol, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Veteriner Fak&uum

ELAZIĞ'DA BESİCİLİK MODERNLEŞİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında imzalanan projenin imza törenine Birlik Başkanı Arif Erol, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Birlik Danışmanı Prof. Dr. Ömer Atalar ile FKA Elazığ Birim Başkanı Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

 

İmza töreninde konuşan Genel Sekreter Mesut Öztop, projenin önemine değinerek, benzer projelerin arttırılmasını istedi.

 

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar ise hayvan yetiştiriciliğinin modernleşmense katkı sağlayacak bu projenin et verimini de arttıracağına dikkat çekti.

 

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol da projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, proje hakkında bilgiler verdi.

 

Başkan Erol sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde sığır yetiştiriciliğini geliştirmek için birçok önlem alınmıştır. Aynı zamanda yetiştiricinin durumunda kısa sürede çok iyileştirmeler sağlayacak, devlete ve yetiştiriciye parasal açıdan sorun çıkarmayacak önlemlerinde uygulamaya konulması gerekmektedir. Toplumumuzun sağlıklı beslenebilmesi ve gelecek nesillere yeterli kaynak oluşturabilmek için hayvancılığımızın hızla geliştirilmesi gerekmektedir. Bir ülkede hayvansal üretimi artırabilmenin iki temel yolu vardır. Birincisi mevcut hayvan sayısını çoğaltmak, ikincisi ise bir hayvandan elde edilen ürün miktarını arttırmaktır. İkinci yolu tercih ederek programlı çalışmalar yapan ülkeler 40-50 yıllık bir zaman dilimi içinde hayvancılıkta önemli atılımlar yapmışlardır. Ülkemizde de mevcut hayvan popülasyonunun ıslahına yönelik çalışmalar daha cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılmış ve günümüze kadar devam ettirilmiş bulunmaktadır. Ancak yapılan bu çalışmalarda özellikle sığır yetiştiriciliğinde arzu edilen düzeye ulaşıldığı söylenememektedir. Besicilere vereceğimiz hayvancılık eğitiminin önemi, et veriminin yükseltilmesi, hastalıklardan korunma ve profesyonel besicilik başlıklı eğitimlerle geleneksel besicilikten kurtulup bilinçli besicilik yapmalarına ve modern besiciliğe geçmelerine olanak sağlanacaktır. Ben bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyor, önümüzdeki dönemde bu ve benzeri projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz”

 

Elazığ’da besicilik yapanların katılacağı eğitimlerin önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor. 31 gün sürecek eğitimlerde hayvan sağlığı ve  et veriminin arttırılması gibi konularda besicilere modern teknikler hakkında eğitim verilecek.