Ekşi Sözlük Etki Ajanı mı?

Türkiye, 19 gündür asrın felaketi ile mücadele ediyor.

Ekşi Sözlük Etki Ajanı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu süreçte yurdun dört bir yanından gönüllüler afet bölgesine akın ederken, burada canla başla verilen mücadelede ortaya duygu dolu görüntüler çıktı.

Bu seferberliği gölgede bırakmak isteyenler, felaketin ilk gününden itibaren sosyal medyada provokasyon amaçlı çok sayıda paylaşımlar yaptı.

Asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında büyük rol oynayan Ekşi Sözlük'e erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellendi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından ittifak ortağı İyi Parti Lideri Meral Akşener'den de Ekşi Sözlük'e destek geldi.

Ekşi Sözlük’ün yasaklanması sorusu üzerine Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Kapattınız elinize ne geçti. Yahu bizim elimizde telefonlarımız var.  Böyle dönemlerde insanların bilgiye ihtiyacı vardır, doğru bilgiye. Kısıtlayamazsınız.”

Akşener, Ekşi Sözlük’ün kapatılmasını  “insanların bilgiye ihtiyacı vardır, doğru bilgiye.” Cümleleriyle eleştiriyorsa sözün bittiği noktadayız. Bu cümleler aslında Akşener’in Ekşi Sözlük gibi etki ajanlığı göreviyle özellikle vazifelendirilmiş bir yer olduğundan  haberi olmadığını gösteriyor. Böylesi zor durumlarda halkı doğru bilgilendirmek elbette önemlidir  fakat yanlış bilgilendirmek yeni yıkımlara, provokasyonlara ve büyük mağduriyetlere sebebiyet verebilir. 

Herhangi bir zarar görmeyen barajın patladığını yazmak, ilk gün bazı aksaklıklar olsa da devletin vatandaşın imdadına koşmasına rağmen ‘günlerce devleti göremedik’ gibi kirli bir propaganda yapmakla doğru bilgi vermenin ne alakası var?

Akşener’in Ekşi Sözlük’e destek vermesi, Ak Parti’ye muhalif duruş sergilemesinden kaynaklı bir destek. Ancak bazı konular siyasetinde üstünde görülmeli. 24 saat Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde yayın yapan bir siteye Akşener’in desteğini, parti tabanı bile gereksiz buldu ve eleştirdi.