Doğru Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremi sonrası TOKİ tarafından ilk etapta illerde yapılacak konutların dağılımını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Doğru Karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan 6 Şubat depremi sonrasında Mart ayında Elazığ merkezde 3 bin 750, köylerde ise 386 konutun inşasına başlanacağını duyurmuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü konutların yapılacağı alanlarla ilgili yaptığı çalışmayı tamamladı. Elazığ’da 3 bin 750 konut,  24 Ocak depremi sonrasında yaklaşık 20 bin konutun inşa edildiği Yemişlik bölgesi yeni adıyla Güneykent Mahallesi’nde yapılacak.

Karar, hem seçilen alanın zemini hem de sürekli gelişen, altyapısı tamamlanmış, ticari alanlarının birçoğu hizmete geçmiş, okul, sağlık ocağı, fırın, alışveriş merkezi ve her şeyden önemlisi de ulaşım problemi olmayan bir bölgede bulunması açısından doğru ve isabetli bir karar.

Muhtemelen Mart ayı içerisinde yapılacak ihalelerle inşaatı başlayacak olan konutların kış mevsimine  girmeden tamamlanması ve geçmiş TOKİ konutların da yaşanan problemlerin oluşmaması hedefleniyor.