Ekonomik Kriz Bunu da Yaptırdı! Elazığ'da İlginç Anlar…

Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, görmeye alışkın olduğumuz açılış programlarının aksine bir kapanış programı düzenleyerek esnafların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekonomik Kriz Bunu da Yaptırdı! Elazığ'da İlginç Anlar…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da ilginç bir gelişme yaşandı. Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, ekonomik kriz ve SGK, Bağ-Kur primleriyle baş edemeyerek işyerini kapatan bir esnaf için kapanış programı düzenledi.

Evsen, programda kahveci esnafının sıkıntılarına dikkat çekerek, önlem alınmazsa bu ekonomik koşullarda daha çok işyerinin kapanacağı konusunda uyarıda bulundu.

“35 YILLIK MEKAN KAPANDI”

Evsen, açıklamasında kapanışı yapılan esnafın uzun yıllardır sektörde olduğuna vurgu yaparak: “Elazığ Sanayi Sitesi’nde 35 yıllık bir mekanın bugün kapanış programındayız. Değerli esnafımız, oda üyemiz Sinan Ateş, mesleğe bir ömür harcadı ve şu anda mesleki faaliyetlerine son verdi. Bu ekonomik krizde, iş yerinin mülkiyet sahibi olmasına rağmen pandemideki kapanmalar, sonrasındaki deprem ve şu anda da ekonomik krizden dolayı iş yerinin faaliyetlerine son veriyor” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZ MAĞDUR DURUMDA”

 Başkan Evsen, ekonomik sıkıntıların esnafları zor duruma soktuğunu, işyerlerini kapatan esnafların gündelik işlerde çalışmak zorunda kaldığını belirterek açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Kendisi özel sektörde, günlük işlerde, inşaat işlerinde çalışmaya başladı. Özellikle Elazığ Kahveciler Odası’nın üyeleri bugün mağdur durumda. Kahveci esnafı depremlerden sonra hibe, destek veya herhangi bir yardımla karşılaşmadı. Krediler konusunda zorluk yaşadık. Tüm vergilerini yatıran esnafımız diğer meslekler 400-500 bin lira kredi çekerken kahveci esnafının kredi limitleri 200 bin lira ile sınırlı tutuldu. Büyük şirketlere gelen vergi afları vardı, bizim esnafımız vergi affı değil Bağ-Kur ve SSK desteği bekliyordu.”

“DAHA ÇOK KAPANIŞ PROGRAMI OLACAK”

Evsen, son olarak: “Bu kapanış programında gönül isterdi ki açılışlar gibi yoğun katılımla olsun. Orada olan insanları da burada beklerdik ama yoklar. Esnafımız adına üzülmesinler. İstiyorlarsa başka bir kapanış programı bu ekonomik krizde daha çok yaşanacaktır” uyarısıyla açıklamasını sonlandırdı.