Ekonomi Patronluğu Savaşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına henüz Cumhurbaşkanı adayı olarak kimin çıkarılacağına karar veremeyen 6'lı masada yeni bir kriz patlak verdi.

Ekonomi Patronluğu Savaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlere girmeden kendi aralarında çekişmeye başlayan muhalefet parti liderleri, ekonomi yönetimi konusunda kıyasıya pazarlık içerisinde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığının kabul görmesi durumunda ekonomi koltuğundan vazgeçeceğinin sinyalini verdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu niyet beyanının ardından İyi Parti, iktidara gelmeleri durumunda ekonomi yönetiminin tamamen kendi kontrolleri altında olmasını istedi. Bu istek, DEVA Partisi kadrolarında tepkiyle karşılandı.

Adaylık konusunda henüz anlaşamayan muhalefet parti liderleri, ekonomi yönetimi konusunda yaşadığı krizi 2 Ekim'de yapılacak toplantıda yeniden masaya getirecek.

İyi Parti içinde başta İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz,  Durmuş Yılmaz,  İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ziraat Bankası eski Genel Müdürlerinden hemşerimiz Cihan Paçacı olmak üzere önemli ekonomi üstatları var.

Bununla birlikte Deva Partisinde ise kendi ekonomi bakanlığı ve başbakan yardımcılığı döneminde ekonominin mükemmelliğiyle övünen Genel Başkan Ali Babacan, Hazine Müsteşarı hemşerimiz İbrahim Halil Çanakçı gibi uzmanlar var.

Anlaşılan o ki CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde kendilerini en çok zorlayacak ekonomi alanına girip zorluk yaşamak yerine   topu İyi Parti ya da Deva ’ya atmak istiyor.
Bu iki parti de kendilerine özgüvenleri o kadar çok ki ikisi birden ekonominin dümenine geçmek için kıyasıya yarışıyorlar.

Bu mücadeleyi kimin kazanacağını bilmeyiz ama ihale kimde kalırsa o partinin bir sonraki seçimlerde durumu çok iyi olmayacağı kesin. Muhtemelen başarılı olamayacaklar ve hem ittifakı hem de partilerini ciddi tahribatlarla yıpratacaklar. Olan da yine biz vatandaşlara olacak.