Eğitimde Okul Öncesi Seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonunda eğitimle ilgili çok önemi açıklamalar yaptı ve okul öncesi eğitimde bir seferberlik başlatacaklarının müjdesini verdi.

Eğitimde Okul Öncesi Seferberliği

Erdoğan, 3 bin anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapılacağını hatırlatarak, bu kapsamda öğretmen atamalarında ağırlığın okul öncesi eğitimde olacağını ancak diğer alanlarda da öğretmen alımının mutlaka olacağını söyledi.

Bu açıklama ile okul öncesi öğretmenlik ile Çocuk Gelişimi eğitimine devam eden on binlerce gencimizi umutlandırdı. 

Okul öncesi eğitimin hükümetin öncelikleri arasında yer alması ve bu konuda 40 bin okul öncesi öğretmen atamasının yapılacak olması da gösteriyor ki hükümet, eğitimi okul öncesinden başlayıp üniversite sonuna kadar yeniden dizayn edecek ve aksaklıkları giderecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu konudaki çalışmalarını,  önceki bakanların “devrim, köklü değişim” gibi sloganik cümlelerle değil, bilimsel altyapısını oluşturan bir sorumluluk ve ciddiyetle yapıyor.

Bu kararla birlikte 40 bin okul öncesi öğretmen atamasının yapılacak olması, bu alanda eğitim alan gençlerimizi de oldukça umutlandırmış görünüyor.