Eğitim Bir Sen Üyesi Öğretmenler İlk Derse Girmedi

Sıralar doldu ama öğretmen masası boş kaldı. Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler, öğretmen meslek kanunun yeniden ele alınması için derse girmeme eylemi yaptı.

Eğitim Bir Sen Üyesi Öğretmenler İlk Derse Girmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Kabaklı Fen Lisesi önünde açıklama yapan Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, meslek kanunundan beklentilerini sıraladı. 

Eylemlerinin devam edeceğini belirten Başkan Bahşi, öğretmenlik mesleğinin hak ettiği şekilde tanımlanmasını istediklerini ifade etti. 

BAHŞİ: KADROLU İSTİHDAMIN ESAS ALINMASINI İSTİYORUZ 

Başkan Bahşi, “7354 sayılı öğretmenlik meslek kanunu, öğretmenlik mesleğini düzenleyen müstakil bir kanun beklentisini karşılama yönünde olumlu bir adım olmanın ötesini geçmemiş, öğretmenlerin beklentilerini karşılayamamıştır. Gelinen noktada öğretmenlerimizin taleplerini karşılayacak somut bir adımın atılmamış olması belirsizliğin öğretmenlerimiz üzerinde oluşturduğu moral ve motivasyon kaybı yerinde ve gerekli düzenleme öneri ve çağrılarına duyarsız kalınması üzerine Eğitim Bir Sen olarak eylem kararı aldık ve bundan sonrada eylemlerimiz devam edecektir. Biz meslek kanununda öğretmenlerin özlük haklarının tanımlanmasını ve geliştirilmesini istiyoruz. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar yerine kadrolu istihdamın esas alınmasını istiyoruz. Öğretmenlerin mesleki ilerlemelerini sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının sınav yerine öğretmenlikteki hizmet süresine dayalı olarak kurgulanmasının meslek kanunu iddiasının şart olduğunu düşünüyoruz” dedi.