DÜŞÜŞÜ FIRSATA ÇEVİRİN

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BEKLEDİKLERİNİ İFADE EDEN KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI FİKRET ÇAKMAKCI, VATANDAŞLARIMIZIN BU DÜŞÜŞÜ FIRSATA ÇEVİRMELERİNİ ÖNERDİ

DÜŞÜŞÜ FIRSATA ÇEVİRİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/ Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan 92 yıllık tarihi Kapalı Çarşı 44 gün sonra tekrar açıldı. Elazığ için önemli ticari merkezlerden olan ve Covid 19 tedbirleri nedeniyle kapanan Kuyumcular Çarşısı da normalleşme sürecinin birinci adımında açılan çarşılarımızdan oldu ve müşterilerine hizmet vermeye başladı.

TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

Kuyumcular Çarşısı, açıldıktan sonra, halkımızın salgından etkilenmemesi için birçok önlem alındı. Elazığ Kuyumcular Odası tarafından görevlendirilen güvenlik görevlileri, çarşının kapılarında maskesiz vatandaşı uyararak maske takmalarını sağlıyorlar.  Ayrıca yine çarşının belirli bölgelerine dezenfektan üniteleri bırakılarak, vatandaşların virüsten zarar görmemesi için hijyene büyük önem veriliyor.

MADDİ KAYIPLAR GEÇİCİ

Yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakcı, “Çarşımız yaklaşık 45 gündür kapalıydı. Bunun tabii ki ekonomik anlamda kötü getirileri oldu ama bu durumun sağlık anlamında çok büyük artıları olduğuna inanıyoruz. Şükrettiğimiz olay şu; hiçbir meslektaşımızın virüsle alakalı bir rahatsızlığı olmadı. Elazığ’da kuyumcu esnafımızdan hayatını kaybeden de olmadı. Bu bizi mutlu etmiştir. Maddi olarak kayıplar çok çok önemli değil. Çarşımız açıldı. Güvenlik görevlilerimiz kapıda. Maskesiz hiçbir vatandaşımızın içeriye alınması söz konusu olmuyor. Dezenfektanı kullanmadan içeriye alınmıyor kimse. Yani tedbirleri sıkı şekilde almış bulunmaktayız” dedi.

VİRÜSÜN EKONOMİLERE ETKİLERE, VİRÜS BİTTİKTEN SONRA ORTAYA ÇIKACAK

Çakmakçı, “Çarşımızda aldığımız önlemler bizim ve çarşımıza gelen vatandaşlarımızın sağlığı içindir. Özellikle her akşam çarşımızı dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımız  gönül rahatlığıyla alış verişlerini yapabilirler. Türkiye geneli geçen hafta itibariyle 57 kuyumcu esnafımız hayatını kaybetti. Bizi sevindiren olay virüsten dolayı Elazığ’da hiçbir meslektaşımızın hayatını kaybetmemesidir. İş yerlerimizin Pazartesinden sonra açılması nedeniyle İstanbul ve Avrupa piyasaları tamamen kapalı. İstanbul Kapalı Çarşı 1 Haziran’da faaliyete geçecek. Korona virüsü bittikten sonra altın fiyatların da çok farklı bakıyoruz. Virüsün ekonomilere etkilere , virüs bittikten sonra ortaya çıkacak.” dedi.

YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ

Altın fiyatlarında yükselişi beklediklerini ifade eden Çakmakçı, “Vatandaşlarımızın her düşüşü fırsata çevirsinler. Yani yok altın düşer gibi bir düşünceye sahip olmasınlar. Zaten altın uzun vadeli bir yatırımdır. Bizde vatandaşa her düşüşü alım fırsatı olarak görmelerini istiyoruz. Bizim mevsimimiz nişan ve düğün merasiminin olduğu dönemler. Maalesef bu dönem gurbetçi olmayacak. Düğünler yeterli derece de olmayacak. Yani sektör olarak da biz bayağı bir sıkıntılıyız. Ramazan ayı bizim sakin ayımızdır. Ramazan ayından sonra ise düğünlerin olmaması bizim sektörümüzü daraltmaya başladı.” diye konuştu.

TÜRKİYE, BAŞARILI BİR SINAV VERDİ

Bu dönemde önemli olanın sağlık olduğunu ve para kazanmanın önemli olmadığını ifade eden Çakmakçı, “Ülkemiz de virüs dönemin de mükemmel bir yönetim sergilendi. Sağlık Bakanımızın ve hükümetimizin aldığı kararlar benim kendi düşüncem çok iyiydi. Avrupa ve Amerika’yı sağlık yönünden gördüğümüzde, biz oldukça başarılıyız. Hastanelerimiz olsun, yoğun bakım ünitelerimiz olsun her şekilde mükemmeliz. Alınan tedbirler virüsün önlemi açısın da çok önemli oldu. Kurallara uyarsak bu zorlu süreci atlatacağız.”şeklinde  konuştu.

İZZETPAŞA’YA GÜÇLENDİRME YAPILACAK

24 Ocak tarihinde deprem hasar gören İzzetpaşa Camisi hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Çakmakçı,“ Biliyorsunuz ki 24 Ocak tarihinde ilimiz büyük deprem yaşadı. Bu deprem de İzzetpaşa Camisi’nin kubbe tarafı orta hasar aldı. Fakat bu kubbe tarafında alınan orta hasar hiçbir şekilde ibadete engel değil. Biliyorsunuz ki virüs olayından önce de ibadet yapılıyordu. Şuan kubbe tarafında vatandaşlar alınmıyordu. Sonrasında çarşımız da depremde etkilenmedi. Biz gerekli müracaatlarımızı vakıflar müdürlüğüne yaptık. İzzetpaşa Vakfına da yaptık. Tam  güçlendirme süreci başlarken, virüs olayı çıktı” dedi.

Çakmakçı, “Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile çarşımıza gelsinler. Kubbe tarafına güçlendirme yapılacak. Bizim çarşımız ile de bir alakası yok. Cami ile alakalıdır. Kuyumcular çarşısında hiçbir şekilde bir sıkıntı yok. Söylentilere ve dedikodulara kimse önem vermesin.” şeklinde konuştu.