Dua Ettiren Bürokrat

İlimizin en önemli sorununun bürokrasi olduğunu bizler sık sık bu köşelerden yazıyor, dile getiriyoruz. Hiç birisiyle özel bir husumetimiz olmadığı gibi dostluğumuz da yok. Zaman zaman tesadüfen bir yerde denk geldiğimizde selamlaşmak ve hal hatır sormaktan öteye bir samimiyetimiz yok.

Dua Ettiren Bürokrat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçilen milletvekilleri ya da tepe yöneticilerinde ziyade şehre vizyon ve ufuk biçen akıl ve kadro, bürokratlardır. 

Atandığı görev ve makamın gerektirdiği rutin işlerle yetinmeyip kendine hedefler koyan bürokratlar şehrin geleceğini inşa eder, katkı sunar ve tarih yazarlar.

İlimizde bu misyonun hakkını veren bürokratlarımız elbette var. İşte bunlardan biri de Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimlik görevine geçtiğimiz aylarda atanan Prof. Dr. Erol Keleş hocamız.

Üniversite hastanesindeki görev ve hekimliği ile her kesimden insanımızın takdirini kazanan ve yaptığı her bir işi önce kendi hemşerisine hizmet sonra da Hakkın rızasını kazanmak olarak gören Keleş ile şehir hastanesi, çok daha önemli bir konuma yükseldi ve memnuniyet oranları en üst noktalara ulaştı.

Hastanede sunulan bu hizmetler vatandaşlar tarafından da takdir görüyor.  Hastane tarafından düzenli olarak yapılan anket çalışmaları memnuniyet derecesinin oldukça yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor. 

Hastane bünyesinde yapılan çalışmalar kapsamında aylık olarak hastanede tedavi görmüş olan hastalara telefon ile ulaşılarak aldıkları hizmetler konusunda görüşleri alınıyor. Aylık rutin olarak yapılan “Hasta Deneyimi Anketi” düzenli olarak uygulanıp hastane yönetimi tarafından değerlendiriliyor. Hastanede yapılan son anket çalışmalarında ise, memnuniyet düzeyinin yüksek seviyelerde olduğu gözlemlenmiş.

İşinizi, birileri sizi takdir etsin ve makamda kalasınız diye yaparsanız hizmetiniz  de o makamdaki göreviniz de uzun sürmez. İşinize odaklanmak ve en iyisini hedeflemek sizi başarıya ve halkın memnuniyetine götürür.

Başhekim Prof. Dr.Erol Keleş, Ak Partinin son yıllarda atadığı en ve hatta tek isabetli atama oldu. Bu atamaya birilerinin homurdanmaları ve karnından konuşmaları oldu ama, Allah var siyasilerimiz bunu duymadı bile ve uzun bir vekalet döneminden sonra Prof.Dr.Keleş başhekim olarak atanmasında önemli roller üstlendiler.

Bu isabetli atama hem halkımıza hem de bunda emeği ve katkısı olan siyasilere olumlu yansıdı. 

Dememiz o ki bürokrat atarken kıstasınız havaalanında sizi karşılayan, kendi görevi olmadığı halde her programınızda yanınızda görüntü veren ve sizleri size öven bürokrat değil, işini en iyi yapan, yaptıkları  hizmetlerle de size beddua değil, Prof. Dr.Keleş Hoca gibi dua ettiren ehliyetli ve liyakatli isimler olsun.