Dört Partili Meclis

Ak Parti ve MHP'nin ardından Yeniden Refah Partisi de Belediye ve İl genel meclisi üye aday listelerini açıkladı.

Dört Partili Meclis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP, Saadet ve Deva partisinin de açıklamalarının ardından siyaset sahnesi daha da hareketlenecek Belediye başkan adaylarının afiş ve sosyal medya paylaşımlarına  bir de meclis üyesi adayları eklenmiş olacak.

Yeniden Refah Partisi listesine bakıldığında geçmişte Ak Partide siyaset yapan çok sayıda ismin bulunması bu partiye genel bir geçişin mi  yoksa Ak Partinin başta ekonomi olmak üzere genel politikalarına bir tepkinin  sonucu mu onu önümüzdeki günlerde daha net olarak göreceğiz.

Her partide olduğu gibi Yeniden Refah Partisinin listesine de tepkiler yok değil. Ancak diğer partilerdeki oranda bir sarsılma görülmüyor.

CHP’nin de meclise üye gönderebilecek  bir oya sahip olması dolayısıyla gözler bu partiye çevrildi. Adayı kadar tanınan ve ilgi gören isimleri ilk sıralara koyan CHP’nin 4 meclis üyesi kazanma şansının olduğunu ifade edenlere rastlıyoruz. İyi Parti ve Saadet’in 1 barajını  aşma gibi ciddi bir sorunları olduğu için meclise girme şansları da bulunmuyor. Bu tablo karşısında önümüzdeki dönemde Belediye Meclisi dört partiye mensup meclis üyelerinden oluşacak gibi.