DOĞRU TESPİT

DOĞRU TESPİT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, hem gündemdeki konular hem de CHP heyeti tarafından yapılan gezi ve incelemeler sonucu yayınlanan deprem raporunu değerlendirmek için basın mensuplarının karşısına  geçmiş.
Gündemle ilgili değerlendirmesinde deprem ve etrafında gelen her sorunla mücadele ettiklerini ve vatandaşın her bir sorununa birebir yetişmeye çalıştıklarını ancak bun rağmen algının gerçeğin önüne geçtiğinden şikâyet ederek gerçeklerin de görülmesi gerektiğini örneklerle ifade etmiş.
İl Başkanı Yıldırım’ın dediği çok doğru. Ve biz Hâkimiyet olarak devletin ve siyaset kurumunun bunca hizmeti ve trilyonlarla ifade edilen harcamaları, bir yıl geçmeden  yeni bir Elazığ kurulmasına olan katkılarının yeterince ve fakat etkili yöntem ve metotlar kullanılarak anlatılmadığını ve anlatılamadığını  yıllardan beri söyleyip duruyoruz.
Başkan Yıldırım’ın şikâyet ettiği “algı” konusunda Ak Parti geçmişten bugüne ne yazık ki Elazığ’da çok başarılı olamadı.
 Basit bir meselede bile “sahipsiz Elazığ” feryatları şehir semalarında yankılanırken, bu tür kampanyalara karşı verilen  “kan testi” gibi cevaplarla ne yazık ki yeni bir karşı algı oluşturulmasına sebep oldu.
Başkan Şerafettin Yıldırım, çok başarılı bir şekilde sorunu teşhis etmiş durumda. Sorunun teşhis ve tespiti çözümün yarısıdır.
Ak Parti, yaptığı onca hizmete rağmen eleştiri yağmuruna tutuluyorsa, siyasilere her fırsat ve ortamda tepkiler gösteriliyorsa, hak muhalefet partilerine sığınma ve dertlerini onlara anlatma konumuna düşüyorsa,  bu tablo biraz da Ak Parti’nin süreç yönetememe ve algı oluşturamama konusundaki başarısızlığının resmi ve itirafıdır.
Umarız Başkan Yıldırım’ın bu tespitinden hareketle kongre sonrası konunun uzmanları ve kurumsal iletişim noktasında yetkinliği bilinen isimlerle iyi niyet ve samimiyetle oturulup planlama yapılır ve algı yönetimi, Ak Parti lehine olabilecek şekilde yeniden formatlanır.