ROL MODEL 'YEDAM'

ROL MODEL 'YEDAM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ROL MODEL "YEDAM"
Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ilimizde pandemi süreci dâhil çalışmalarına ara vermeden hızla devam ediyor. 
 YEDAM, Yeşilay Cemiyetinin katkılarıyla hizmetlerinde her geçen gün daha bir göz dolduruyor.
 İnsanların başının belası olan madde bağımlılıklarıyla mücadelesinde çok büyük katkılar sunmaya devam ediyor.
Bir insanın hem ruhsal sağlığını hem biyolojik sağlığını olumsuz etkileyen, bağımlısı olunan maddeye duçar olanların hayatlarında büyük yıkımlara sebep olan ve insanı türlü türlü felaketlere sürükleyebilen böylesi bir "püsküllü beladan" kurtarmaya çalışan bir müessese, her türlü övgüye, takdire mazhardır.  
Ülkemizde ve dünyada maddeye ulaşım yaşı hızla düşmekte. Bu toplumumuz için büyük bir tehlike oluşturmakta. Şehrimizde de  bağımlılık tuzağına düşen gençlerin sayısı  azımsanamayacak kadar büyük rakamlara ulaşmıştır. Elâzığ’da layığıyla en iyi şekilde bu hizmete gönül vermiş erbapların bu haklı, onurlu ve gurur timsali mücadelelerinde başarılar diliyor, ayakta alkışlıyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Yeşilay Danışmanlık Merkezi çalışmalarının periyodunu her geçen gün arttırmakta. Son raddede her mahallenin muhtarlarıyla iş birliği yapmak üzere her hafta muhtarlarla bir araya gelip sorunu kökünden halletmek için mücadelesine devam ediyor.
Yeşilay Şube Başkanının öncülüğünde bir araya gelen ve her hafta başka mahallelerden ağırlanan muhtarlara bağımlılıkla mücadele ve YEDAM hakkında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

 Sağlıklı bir yaşam ile sağlıklı bir toplum oluşumu için, her bir ferde ulaşabilmenin en önemli merhalesi birlikte çalışmaktır.  Bunun en güzel örneğini sergileyen YEDAM umudumuz o ki tüm kurumlara ilham kaynağı olup, rol model alınabilsin.

Şehrimiz insanı, depremin ve pandeminin etkilerini iliklerine kadar yaşadı maalesef. Gencinden yaşlısına; öğretmeninden öğrencisine, sağlık çalışanından ev hanımına, esnafına her cenahtan kimlik fark etmeksizin birer "depremzede" olduğunun unutulmaması gerekir.  Özellikle de insanlara psikososyal destek hizmeti amacıyla oluşturulmuş kurumların her ferde ulaşmayı kendine hedef ve ilke edinmesi zaruret mesabesinde ve elzemdir.
Artık sahalarda görmeyi umduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğü  Rehberlik Araştırma Merkezi'nin (RAM)  de pandemiyle birlikte adeta toplumdan kendini soyutlayıp, içine girdiği derin sessizliğini bozması ve sahaya çıkması en büyük temennilerimiz arasında.
  Bu hususta tüm kurumlara öncülük etmesi gereken RAM'ın, psikosyal destek için diğer kurumlarında ilgili müdürlük, birim ve merkezleriyle bir araya gelip çok yönlü bir projeyle sahalara inip insanların yaralarını sarmak için hala ve  daha neyi beklediğini merak ediyoruz doğrusu.
 Oysaki ertelenen şehrin ruh sağlığı! Ve ruh sağlığının  ertelemeye gelmeyeceğini  yine en iyi onlar bilirler?!. 
Bu minvalde pandemiyle birlikte üzerine ölü toprağı serpen kurumların tümü bir an önce silkelenip yola koyulsun gayrı.
Görüyoruz ki hizmete baş koyanları durdurabilecek, önlerine set koyabilecek hiçbir bahane ve gerekçeleri yok ve olmamalı da! Cumhurbaşkanımızın naif seslenişi olan ruberu için her kurum kollarını sıvasın artık bir zahmet !..
İlk çalışmayı da 25 Şubatta yüz yüze eğitime geçecek olan öğretmenlerimizin tamamına dönük yapsalar ve eğitimin baş aktörü olan öğretmenlerin de deprem ve pandemiden kalan ruhsal, psikolojik ve pedagojik desteklerle var olan ağırlıklarını atmalarına  vesile olsalar kıyamet mi kopar?
Kopmaz ama bunu hayata geçirerek irade ve feraset olmalı işte. İnşallah bizi mahcup ederler…