Dikkat Elazığ'da Var! Kontenjanın Dolması Gerekiyor

TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına İşgücüne Sürdürülebilir Entegrasyonu' projesi kapsamında mesleki eğitim programları için başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

Dikkat Elazığ'da Var! Kontenjanın Dolması Gerekiyor

İş sahibi olmak isteyen kadın ve gençler için Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye mali iş birliği ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’den genç erkekler ve kadınlara yönelik mesleki eğitimler için başvurular başladı.

Mesleki eğitim başvurularıyla ilgili yapılan açıklamada,

“Bölgemizdeki 18-35 yaş arasındaki işsiz erkeklerin ve yaş sınırı olmaksızın işsiz kadınların iş gücü piyasasına dahil olmalarını sağlamak ve mesleki becerilerini artırmak amacıyla geliştirilen mesleki eğitimler Avrupa standartlarında hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecektir. İş dünyasının beklentilerini karşılayacak iş gücünün yetişmesine destek verecek olan mesleki eğitim programları, bölgemizdeki kadınların da iş sahibi olmalarına fırsat yaratarak, kadın-erkek eşitliğini de teşvik edecektir. Programlardan yararlanan her bireyin tüm yönleriyle iş hayatına girmeye hazır hale getirilmesi için katılımcılara mesleki eğitimlerin yansıra beceri geliştirme eğitimleri, profesyonel kariyer danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de verilecektir. Mesleki eğitimlere katılanların iş kazası meslek hastalığı sigorta primleri ödenecektir. Mesleki eğitimlerde katılımcıların ulaşım ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanacaktır”

bilgisi verildi.

Dikkat Elazığ'da Var! Kontenjanın Dolması Gerekiyor