Diğerlerine Örnek Olmalı

Ak Parti'nin en çok eleştiri aldığı konulardan biri de birçok bürokratın ve siyasinin birkaç kurumdan maaş almalarıydı. Özellikle kamuya ait şirketlerin hiç katılmadıkları ve katkı sağlamadıkları yönetim kurullarında görev alan ve ciddi anlamda maaş ödemesi yapılan bu konu, sıklıkla gündeme geliyor ve kamuoyundan tepki topluyordu.

Diğerlerine Örnek Olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve “Türkiye Yüzyılı’nın Yeni Kabinesi” olarak ilan edilen  kabinede de  çift maaşlı bakanların olduğu iddia edilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım Kredi Holding Tohumculuk A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar KARDEMİR, KARDÖKMAK ve Enerji Piyasaları İşletme AŞ. (EPİAŞ)Yönetim Kurulu üyesi,  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, müşterek bahis düzenleyen Yüksek Komiserler Kurulu üyeliği, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu üyeliği, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Türk Telekom TT Mobil A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı, Sanayi Teknoloji Bakanı olan Mehmet Fatih Kacır ise ASELSAN Yönetim Kurulu üyesiydi ve ikinci maaş alıyorlardı.

Bu isimler güzel bir adım attılar ve Bakanlık görevlerinin ardından  bu görevlerinden istifa ettiler.

İkinci koltuklarından ayrılan Bakanlar, 14-40 bin lira arasında aylık ücret alıyordu. Bakanların bu tavrı umarız diğer bakan yardımcıları, Genel Müdürler ve üst düzey bürokratlara örnek olur.

Çok örnek olacağını sanmıyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu uygulamalara son veren bir yasal düzenleme yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.