Depremden Etkilenen İşletmelere Can Suyu! KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu'nun Saha Ziyaretleri Sürüyor

KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki saha ziyaretlerine devam ediyor.

Depremden Etkilenen İşletmelere Can Suyu! KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu'nun Saha Ziyaretleri Sürüyor

Geçen hafta Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’lerle buluşarak Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni tanıtan KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, Adana, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep’te de sanayi ve ticaret odalarında projenin ayrıntılarını anlattı.

İbrahimcioğlu’nun düzenlediği toplantıları, KOBİ’ler yakından takip etti. KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, “Daha 10 günü yeni tamamlamışken binin üzerinde işletmenin de ödeme talebini onayladığımızı ifade etmek isterim. Başvurularını yapıp hak kazanan işletmelerimiz en geç bir ay içerisinde hesaplarında ödemeleri görecekler.” dedi.

İş Sürekliliğini Sağlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB’in uluslararası fonları kullanarak başlattığı proje, depremden etkilenen bölgelerde KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyor. KOSGEB eliyle uygulanan projenin finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanıyor.

Gelir Kaybına da Destek

Projeden, depremin yıkıcı etkisinin ez fazla görüldüğü Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Nurdağı ve İslahiye’de hasar gören veya en az yüzde 30 gelir kaybına uğrayan işletmeler; Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep’de ise (Nurdağı ve İslahiye ilçeleri hariç) hasar gören işletmeler faydalanacak.

Başvurular İnternetten

Şartları uyan işletmeler, hasar durumuna, bulunduğu il ve işletme ölçeğine göre 200-750 bin lira arasında destekten yararlanacak. Başvurular, www.kosgeb.gov.tr’den yapılacak. Destekten faydalanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek.

Faiz Yok Teminat Yok

KOSGEB desteği, 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ’ler ödeme yapmayacak. Sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksit olarak gerçekleşecek. Tamamen faizsiz olan program, teminat da istenmeyecek.

8 İli Tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın talimatıyla depremden etkilenen 4 şehirde KOBİ’lerle buluşan KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu,” Mikro, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin canlanması destek programı kapsamında 8 ilimizi ziyaret etmiş olduk. Önümüzdeki haftalarda da diğer üç ilimizi de Diyarbakır Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere gezmiş olacağız.” dedi.

Ödeme Talebi Onaylananlar Bini Geçti

Toplamda 30 bin başvuruyu geçtiklerini bildiren İbrahimcioğlu, “Daha 10 günü yeni tamamlamışken binin üzerinde işletmenin ödeme talebini onayladığımızı ifade etmek isterim. Başvurularını yapıp hak kazanan işletmelerimiz en geç bir ay içerisinde hesaplarında ödemeleri görecekler.” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Himayelerinde

İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta kabine sonrasında destek programının müjdesini verdiğini hatırlatarak “Bu destek paketi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız himayelerinde KOSGEB aracılığıyla Dünya Bankası iş birliğiyle gerçekleşmektedir. Dolayısıyla bunun hızlı bir şekilde ekonominin, ticaretin çarklarını döndüreceğine ve yapacağı kaldıraç etkisiyle çok daha fazla etkiye sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.