Efsane Kasım İndirimleri Gerçek mi?

Birçok firma kasım ayına özel indirimlere başladı. Peki, bu indirimler gerçekten var mı? Yoksa firmalar ''Efsane Kasım'' adı altında kar mı elde ediyor? Tunç Arslanalp ve konuğu Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu aktardı.

Efsane Kasım İndirimleri Gerçek mi?

Birçok firma kasım indirimlerine başladı. İndirim oranları yüzde 50'leri aştı. "Efsane kasım indirimleri" diye adlandırılıyor. Her yıl tekrarlanıyor. İnsanlar geceden kuyruğa girerek mağazada izdiham çıkarıyor.

''FİYATI ARTIRIP YÜZDE 70 İNDİRİM DİYORLAR''

Ürünlerin indirimden önce daha ucuz olduğu tespit edildi. İndirim günü ise neredeyse 2-3 katı fazla fiyat farkı belirlendi. Mağaza sorumluları ise bu duruma "Efsane kampanya" dedi. Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Fiyatı artırıp ondan sonra 'Yüzde 70 indirim yapıyorum' diyenlere şüpheyle yaklaşıyoruz. Tüketicinin silahı tüketicinin koruması hakkındaki kanun. 54. maddesinin 2. fıkrası çok net diyor ki indirime satışa konu edilen malın, indirimden önceki fiyattan daha düşük fiyatla satışa sunulduğu ispatı satıcıya aittir" dedi.

Vatandaşlar 'indirim kampanyası' adı altında kandırıldığında nereye başvurabilir? Aydın Ağaoğlu, "O ürünü satın alın. Etiketi, fişinizi ekleyerek tüketici hakem heyetine başvurun. 66 bin liraya kadar başvurabiliyorsunuz 2023 yılı için. O üçte bir fiyatına indirecek size" yanıtını verdi.

İhtiyaçlar bitmiyor, enflasyon artıyor. Buna bağlı olarak her vatandaş istediğine kolaylıkla ulaşamıyor ve indirim kovalıyor. Aydın Ağaoğlu, "Ne ihtiyacı varsa listesini yapsın ve bunların internet ortamında fiyatlarını kolayca araştırabilir. Ekran görüntülerini alsın, sonra satın almaya kalktığında o ürün örneğin bir gömlek diyelim. Bin liraydı, 2 bin lira yapılmış fiyatı. Üzeri çizilmiş bin liraya düşürülmüş, o ürünü yüzde elli indirimden alabilir" diye konuştu.