Depremde haberci olmak..

Her mesleğin güzel yönleri kadar zor ve hüzünlü yönleri var. Genelde gazetecilik, özelde ise muhabirlik buna en güzel örnek.

Depremde haberci olmak..

Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük bir yıkım gösterdiği 11 kentten biri de ne yazık ki Malatya oldu. Kahramanmaraş depremlerinin büyük bir yıkım oluşturduğu Malatya, dün bir kez daha 5,6’lık depremle sarsıldı.

Binlerce binanın yıkıldığı Malatya’da şimdiye dek açıklanan verilere göre bin 386 vatandaş hayatını kaybetti.

Asrın felaketinde hiç şüphesiz en önemli ihtiyaçlardan biri de doğru bilgi oldu. 

Doğru bilgi ve haber akışının sağlanabilmesi için yüzlerce basın mensubu Malatya’ya gitti. 

ELAZIĞ’IN ACAR MUHABİRLERİ İLK GÜNDEN BERİ SAHADA

Elbette ki kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için sahada hakkıyla görev yapan tüm basın mensuplarının bizler için önemi büyük ama Malatya’da depremin ilk gününden beri görev başında olan 2 isim var ki onlar bizim için apayrı öneme sahip. O isimler; Elazığ İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ahmet Mücahit Kantarcıoğlu ve Rıdvan Yeşilırmak. 2 meslektaşımız da depremin olduğu 6 Şubat tarihinden beri Malatya’da görev yapıyorlar. 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla ülke gündeminde yer alan Malatya’daki neredeyse tüm haberlere kaynaklık ediyorlar. Elazığ’daki başarılı çalışmalarını ve mesailerini bu kez kardeş şehrimiz olan Malatya’da fedakârca ortaya koyuyorlar.

Böylesinde zor günde bu kadar önemli bir sorumluluğu üstlenerek depremzede şartlarıyla sahada olan iki arkadaşımızı da bu özveri ve başarılarından dolayı takdir ediyor, meslek hayatlarında bir daha böyle acılarla karşılaşmamaları temennisiyle başarılarla dolu yıllar diliyoruz.